Polestar bevestigt de lancering van de roadster ‘6’

Er is geen ‘misschien’ meer nodig: Polestar gaat zijn verleidelijke elektrische roadster ‘O2’ bouwen. Het wordt de Polestar 6, met een vermogen van bijna 900 pk. En je kan hem al reserveren!

  • Christiaens  Jean-Francois Christiaens Jean-Francois
  • 16 augustus 2022
  • Elektrisch

Onlangs toonde Thomas Ingenlath, de man aan het hoofd van Polestar, zich eerder overtuigd dat de O2 Concept in productie zou gaan, al bleef hij nog op de vlakte over de haalbaarheid van het project.

Maar die twijfel lijkt nu volledig weggenomen door Polestar: het zustermerk van Volvo heeft net de lancering van de elektrische roadster officieel bevestigd onder de naam Polestar 6. Dit model zal logischerwijs na de Polestar 5 komen in de nomenclatuur van het bedrijf. Met andere woorden, de 4-deurs 800 volt coupé met een ultrastijf gelijmd aluminium platform die als technische basis zal dienen voor deze elektrische roadster. De roadster zal naar verwachting ook diens explosieve aandrijflijn krijgen, met twee elektromotoren die samen 650 kW (884 pk) en 900 Nm ontwikkelen. Polestar heeft een 0 naar 100-tijd aangekondigd van 3,2 seconden.

Geduld!

Hoewel Polestar de aankondiging aangrijpt om meteen ook de besteltabellen voor zijn '6' Roadster te openen, zal je nog even geduld moeten hebben voor je de sleutels van je nieuwe cabriospeeltje zal kunnen bemachtigen. Voor 2026 moet je hem niet op de weg verwachten.

LA Concept

Voor geïnteresseerde klanten is Polestar van plan om 500 genummerde exemplaren te bouwen van een speciale versie die 'LA Concept' heet. Deze auto's zullen exclusief de Sky Blue koetswerklak, het licht lederen interieur en de 21 duim grote wielen van de originele Polestar O2 Concept krijgen.

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Polestar? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Polestar-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Christiaens  Jean-Francois
Over de auteur: Christiaens Jean-Francois Jean-François Christiaens is autojournalist sinds 2005. Hij houdt van alles wat rijdt, van elektrische auto’s tot hypercars.
Maar zijn hart gaat vooral sneller slaan van hot hatches uit het GTI-tijdperk. Hoewel een comfortabele break hem ook weer niet onbewogen laat.
Heet dat dan ouder worden?

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Focus op het indrukwekkende elektrische EQ-gamma van Mercedes

Focus op het indrukwekkende elektrische EQ-gamma van Mercedes

De elektrische EQ-familie van Mercedes telt tegenwoordig een breed scala aan modellen voor alle behoeften. Laten we de verschillende leden van deze familie eens overlopen.

Audi Q4 e-tron krijgt meer vermogen dankzij een update

Audi Q4 e-tron krijgt meer vermogen dankzij een update

Het model krijgt een nieuwe, meer efficiënte batterij en elektromotor.

Polestar: van 3 tot 7, wat weten we al over de toekomstige modellen?

Polestar: van 3 tot 7, wat weten we al over de toekomstige modellen?

Van een grote SUV tot een kleine roadster, langs een vierdeurs-GT en een SUV-coupé: dit is alles wat we al weten over de toekomstige modellen van Polestar.

Vergeten model: Opel Frontera, potentieel verzamelobject?

Vergeten model: Opel Frontera, potentieel verzamelobject?

Het model is misschien een beetje in de vergetelheid geraakt, maar de eerste exemplaren van de Opel Frontera kunnen nu als oldtimer ingeschreven worden! Een model dat weleens gewild zou kunnen worden. We leggen uit waarom.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
5 km

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 56.000
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 21.990
2021
33.000 km