Polestar denkt aan een productieversie van zijn Concept O2!

Thomas Ingenlath heeft zich positief uitgelaten over de elektrische roadster! Maar hij heeft ook wat bedenkingen...

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 04 juli 2022
  • Toekomst

De man die aan het hoofd staat van Polestar sprak met onze Britse collega's van TopGear.com over de O2 Concept. Hij zei dat hij er "een productiemodel van wil maken". Hallelujah! Maar de Duitser zegt ook dat "dat niet zo gemakkelijk is...". De autobouwer beschikt echter al over de technische basis, want die zou gedeeld worden met de Polestar 5, die in Goodwood gedeeltelijk onthuld werd.

Bijna 900 pk en rijplezier! 

Op technisch vlak doet de roadster het met een vermogen van 650 kW (884 pk) en 900 Nm, en de 800 V architectuur van de vierdeurs coupé! "Maar die 884 pk zal niet uitzonderlijk zijn, want iedereen kan dat doen. De vraag is hoe hij dan rijdt. En ik ben er 100 procent zeker van dat onze specialisten er een leuke auto van zullen maken om mee te rijden," zei Ingenlath over de 5. Stel je die combinatie eens voor met de haren wapperend in de wind!

Zoals een kunstwerk? 

Maar laten we het paard niet achter de wagen spannen, want de Polestar-baas heeft ook een aantal bedenkingen: "Je moet respect hebben voor de complexiteit. We moeten zien welke richting de O2 uitgaat. Als je een schilderij geschilderd hebt, is het altijd goed om het te laten rusten, en er na een paar maanden naar te kijken om te zien of het nog steeds een goed schilderij is." Oké, maar wacht toch maar niet te lang, meneer Ingenlath. En als de drone niet voorzien is voor de productieversie, dan is dat volgens ons geen groot drama.

Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Volkswagen Polo G40: vergeten sportieveling met trompet!

Volkswagen Polo G40: vergeten sportieveling met trompet!

Een grote compressor in een kleine Polo? Dat klinkt als een verleidelijk recept, en het bewijst dat de Volkswagen-groep – met een klein duwtje in de rug – weldegelijk een echte funauto kan bouwen!

Van kust tot kust: 48 uur achter het stuur van de Jaguar F-Type 75 Edition

Van kust tot kust: 48 uur achter het stuur van de Jaguar F-Type 75 Edition

Jaguar zwaait een icoon in stijl uit in het noorden van het Iberisch schiereiland, met een rit van bijna 1.000 km tussen Sitges en San Sebastian achter het stuur van de nieuwe F-Type 75 Edition. Een test langs de mooiste wegen van Catalonië, Aragon, Navarra en het Baskenland met meer dan 500 pk onder de rechtervoet!

Hyundai heeft genoeg van de traditionele sedan

Hyundai heeft genoeg van de traditionele sedan

Hyundai brengt steeds meer modellen uit met een charismatische look, zoals deze nieuwe Sonata, die duidelijk geen saaie berline meer is.

Peugeot Inception Concept: we mochten hem ontdekken!

Peugeot Inception Concept: we mochten hem ontdekken!

Ter gelegenheid van zijn Europese première konden we Peugeots belangrijke Inception Concept in levende lijve ontdekken. Interesse in een kleine rondleiding van het model?

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 56.181
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 49.795
2019
26.488 km