Volvo kondigt de komst aan van “Polestar Engineered”, sportieve versies op basis van geëlektrificeerde modellen. De primeur is weggelegd voor de nakende S60.

Jean-François Christiaens
13/06/2018

Polestar is een zelfstandig merk nu, dus Volvo moest een andere naam vinden voor de krachtigste modellen uit zijn catalogus. Dat wordt nu “Polestar Engineered”, een benaming die alleen op de geëlektrificeerde modellen uit de Volvo-catalogus zal worden toegepast.

Totaalpakket

De toekomstige Polestar Engineered-modellen komen boven de R-Design-versies te staan, en houden het niet bij sportieve looks alleen. Volgens Volvo gaat het om “een totaalpakket, waarbij wielen, remmen, ophanging en motor worden geoptimaliseerd door de Polestar-ingenieurs”. Op de eerste beelden zien we onder meer Brembo-remklauwen, stevigere remschijven en Öhlins-dempers.

Meer vermogen

Als voorsmaakje geven de Zweden al wat informatie over de “US”-versie van de S60 T8 Twin Engine Polestar Engineered. Het vermogen van de hybride aandrijflijn stijgt bijvoorbeeld van 400 naar 415 pk, het koppel van 640 naar 670 Nm.

Beperkte reeks

Ook de V60 en XC60 zullen dezelfde behandeling kunnen ondergaan. Maar de Polestar Engineered-modellen zijn niet voor iedereen: Volvo spreekt van een beperkte reeks, die weliswaar wereldwijd zal worden verkocht. Ook bij ons dus.

Je gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
Je gebruikt een oude versie van Safari en/of iOS. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.