Porsche 911: ga je eerder voor de restomod of de Safari?

Het Deense Kalmar perfectioneert de sportwagen voor de openbare weg, terwijl het Californische Russell Built Fabrication hem klaarmaakt voor de brousse!

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 19 mei 2022
  • Straf

In de wereld van de restomods is er geen gebrek aan keuze: Jaguar, Ferrari, Renault,… ieder zijn ding! En dan hebben we het nog niet gehad over de 911’s! De tijd dat alleen Singer de markt bediende, ligt ver achter ons. Vandaag kan je ook kiezen voor een Deense Porsche voor weggebruik of een Californische die eerder gemaakt is voor offroad-gebruik!

Wat Deense geschiedenis… 

Hou je het liever bij asfalt, dan moet je aankloppen bij Kalmar en zijn "7-97". Om de naam te begrijpen is een beetje geschiedenis op zijn plaats. Het verwijst naar de heldendaden van Tom Kristensen, de legendarische Deense coureur die negen keer de 24 uur van Le Mans won! Zijn eerste overwinning behaalde hij in wagen nummer 7 in 1997. Zie je het verband?

Rijplezier! 

Deze sportwagen is gebaseerd op een 964 en werd ingrijpend gewijzigd. Zijn cilinderinhoud is vergroot tot 4 liter en het blok ontwikkelt nu 400 pk! Het koetswerk komt dan weer van een 912 en is subtiel gemoderniseerd met koolstofvezel. De auto zet slechts 1.165 kg op de weegschaal! Het moet een plezier zijn om mee te rijden.





Van het asfalt naar de brousse

Zoek je het liever buiten platgetreden paden? Geen probleem, dan hebben de Amerikanen van Russell Built Fabrication wel iets voor je. Ook hier hebben we het over een 964. Deze transformatie, Safari Sportsman gedoopt, krijgt een veerweg van 25 cm, nieuwe remmen, naven, velgen, banden en een volledig beschermde onderzijde! En niet te vergeten het bredere koetswerk van de Turbo-uitvoering.

Een goedgevulde portemonnee... 

Afhankelijk van wat je bankrekening toelaat, is het ook mogelijk de versnellingsbak op te waarderen en te kiezen voor een motor met 310, 350 of 400 pk! En je hebt een flinke portemonnee nodig, want de prijs van deze Safari Sportsman begint bij $135.000, exclusief de Duitse sportwagen! Veel geld voor een avonturier...





Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Opel Grandland 2024: elektrische SUV vol licht en energie

Opel Grandland 2024: elektrische SUV vol licht en energie

Opel heeft zijn grootste SUV Grandland vernieuwd voor 2024. Deze tweede generatie zit vol nieuwigheden voor het Duitse merk op vlak van licht, maar ook op vlak van elektrische technologie met een actieradius van 700 km.

Porsche Cayenne GTS 2024: grote troostprijs!

Porsche Cayenne GTS 2024: grote troostprijs!

De onlangs gemoderniseerde Cayenne krijgt opnieuw een GTS-versie. Die biedt een beetje 'Turbo GT'-smaak aan Europese klanten die het zonder deze topversie moeten stellen...

Aston Martin DBX: nieuw interieur en nu altijd 707 pk

Aston Martin DBX: nieuw interieur en nu altijd 707 pk

De Aston Martin DBX is voortaan enkel nog maar leverbaar als 707 en krijgt een nieuw dashboard, met een hoogdnodige update op technologisch vlak.

Range Rover Electric speelt op ijs

Range Rover Electric speelt op ijs

Land Rover laat de eerste beelden zien van zijn toekomstige Range Rover Electric zonder camouflage, en vertelt ons meer over zijn innovatieve tractiecontrole.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Automaat

€ 27.547

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.990
2019
105.433 km
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km