Dit is het dashboard van de nieuwe Porsche Cayenne

Er is niet veel geduld meer nodig om de rest van het model te ontdekken, want Porsche heeft de afspraak op 18 april vastgelegd voor de officiële presentatie van de nieuwe Cayenne.

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 31 maart 2023
  • Toekomst

Het is niet het eerste bericht dat Porsche ons meedeelt over zijn nieuwe Cayenne nog voor zijn officiële presentatie op 18 april. We konden hem al zien in camouflagetenue dankzij foto’s die zijn gemaakt tijdens de meer dan 4 miljoen testkilometers van het model. VROOM heeft ook de kans gekregen om zijn nieuwe koplampen in avant-première te ontdekken. En nu toont Porsche ons zijn dashboard met zijn drie ingebouwde schermen.

Drie displays, video’s tijdens het rijden

Het dashboard haalt zijn inspiratie bij de Taycan en herbergt voortaan ook de bediening van de versnellingsbak, wat plek vrijmaakt op de middenconsole voor de nieuwe bediening van de klimaatcontrole. Maar het hoogtepunt van dit interieur zit natuurlijk in zijn drie displays. Ten eerste heb je een digitale en gebogen tellerpartij van 12,6 inch, dat lijkt op dat van het eerste elektrische model van het merk. Het centrale scherm is dan weer 12,3 inch groot. En tenslotte zit er voor de passagier nog een optioneel scherm van 10,9 inch. Dat display is bedekt met een speciale folie, waardoor het niet zichtbaar is vanop de bestuurdersstoel en je die laatste er dus niet mee kan afleiden. Dat betekent dat de passagier er video’s op kan kijken, ook tijdens het rijden!

Alle info op 18 april

De facelift van de 3e generatie Cayenne is waarschijnlijk een van de grootste die Porsche ooit heeft doorgevoerd. Het Duitse merk zegt ook veel te hebben gewerkt aan het design en aan de technologie aan boord. Om de vruchten van deze inspanning te ontdekken, moeten we gelukkig niet al te lang meer wachten. De Duitse constructeur heeft de afspraak vastgelegd op 18 april voor de officiële presentatie van de nieuwe Cayenne.

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Porsche Cayenne? Kies uit meer dan 40.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Porsche Cayenne-zoekertjes nu hier:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Dit is de toekomstige Skoda Kodiaq!

Dit is de toekomstige Skoda Kodiaq!

De Tsjechische SUV geeft zich bloot zonder enige vorm van camouflage! Nu ja, zijn onderstel toch...

Toekomstige Peugeot 3008: dit is zijn nieuwe i-Cockpit

Toekomstige Peugeot 3008: dit is zijn nieuwe i-Cockpit

Voordat Peugeot de volgende generatie van zijn 3008 onthult, stelt het merk eerst het dashboard van het model voor, met daarop de nieuwe i-Cockpit met 21 duim groot gebogen scherm!

Tesla stoot Porsche van de troon op de Nürburgring

Tesla stoot Porsche van de troon op de Nürburgring

De Model S Plaid met ‘Track package’ mag zich voortaan de snelste auto op de Nürburgring noemen, dankzij een rondetijd van 7 minuten 25.231 seconden.

Volvo heeft zijn nieuwe elektrische 'baby-SUV' onthuld, de EX30

Volvo heeft zijn nieuwe elektrische 'baby-SUV' onthuld, de EX30

Op het programma: één of twee motoren, een behaaglijk interieur en een betaalbare instapprijs.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
5 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 25.990
2021
7.100 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 56.181
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km