Bij wijze van eindejaarscadeau pakt Porsche uit met vijf historisch getinte kleuren voor zijn Macan. Helaas blijft het voorlopig bij vijf unieke exemplaren.

Wim Bervoets
28/12/2017

Singapore vormde het decor voor de voorstelling van de vijf Macans, die elk een historische kleurcombinatie krijgen uit de rijke motorsportgeschiedenis van Porsche. Zo is er het legendarische “Martini Racing”-livrei, dat in de jaren 70 furore maakte met de Porsche 917. Maar wie 917 zegt, zegt ook “Gulf”: de iconische combinatie tussen lichtblauw en oranje vindt ook zijn weg naar deze speciale Macan.

Varkensvlees

Daar eindigt het 917-hoofdstuk niet: tijdens de 24 Uren van Le Mans in 1971 werd de unieke 917/20 ingezet, die niet alleen opviel door zijn prestaties, maar ook door zijn roze koetswerk waar in slagerijstijl delen van het vlees op werden aangeduid. Beginnen deed het 917-verhaal op Le Mans in 1970, met een rood exemplaar. Rood en roze zijn dus eveneens kleuren die voor deze speciale Macans werden gebruikt.

956

Het slotakkoord is weggelegd voor de Porsche 956 in de beroemde “Rothmans”-kleuren, die niet alleen naam maakte op Le Mans, maar ook op de Nürburgring. Reden genoeg voor Porsche om ook een Macan in het wit, blauw en rood uit te dossen. Of er een (productie-)vervolg komt op deze speciale koetswerkkleuren, is niet bekend.

Je gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
Je gebruikt een oude versie van Safari en/of iOS. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.