Porsche: elektrische auto’s zouden… een luide uitlaat kunnen krijgen!

Hebben sportwagens nog een ziel wanneer de gedwongen elektrificatie hen geluidsloos maakt? Bij Porsche wordt er gedacht aan een oplossing die wat van de magie zou moeten bewaren...

  • Christiaens  Jean-Francois Christiaens Jean-Francois
  • 23 november 2021
  • Elektrisch

CarBuzz zegt dat het in Duitsland de hand heeft kunnen leggen op documenten waarin Porsche een systeem beschrijft voor een ‘geluidsuitlaat’ voor elektrische auto’s. Vandaag al moeten alle elektrische auto’s uitgerust zijn met een systeem dat voorbijgangers laat weten dat ze eraan komen. Maar over het algemeen is dat een luidspreker die van aan de voorbumper een geluid verspreidt. Niet echt sexy… en niet waarover het hier gaat. 

Een eerste, meer ‘emotionele’ aanpak zagen we al bij Porsche met de Taycan die uitgerust is met een ‘geluidsgenerator’. Maar dat volstond niet voor de ingenieurs van het merk. Ze lijken nu dus een specifiek onderdeel te ontwikkelen in de vorm van een echte uitlaat! Elektromotoren hebben die natuurlijk niet nodig, maar aangezien Porsche bijvoorbeeld ook ‘Turbo’ op zijn elektrische auto’s durft te kleven, zou het ons niet verbazen...

Het roestrvrijstalen buizensysteem zou voor resonanties kunnen zorgen bij het geluid van een ingebouwde luidspreker. Volgens CarBuzz zou het geluid van het ding op die manier voor evenveel emotie zorgen als de uitlaat van een auto met verbrandingsmotor.

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een elektrische auto? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste elektrische auto's zoekertjes nu hier:


Meer lezen over:

Christiaens  Jean-Francois
Over de auteur: Christiaens Jean-Francois Jean-François Christiaens is autojournalist sinds 2005. Hij houdt van alles wat rijdt, van elektrische auto’s tot hypercars.
Maar zijn hart gaat vooral sneller slaan van hot hatches uit het GTI-tijdperk. Hoewel een comfortabele break hem ook weer niet onbewogen laat.
Heet dat dan ouder worden?

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Aston Martin DBX: nieuw interieur en nu altijd 707 pk

Aston Martin DBX: nieuw interieur en nu altijd 707 pk

De Aston Martin DBX is voortaan enkel nog maar leverbaar als 707 en krijgt een nieuw dashboard, met een hoogdnodige update op technologisch vlak.

Porsche Cayenne GTS 2024: grote troostprijs!

Porsche Cayenne GTS 2024: grote troostprijs!

De onlangs gemoderniseerde Cayenne krijgt opnieuw een GTS-versie. Die biedt een beetje 'Turbo GT'-smaak aan Europese klanten die het zonder deze topversie moeten stellen...

Mercedes-AMG GT nu ook als hybride 63 S E Performance

Mercedes-AMG GT nu ook als hybride 63 S E Performance

De Mercedes-AMG GT 63 is er nu ook als plug-inhybride met maar liefst 600 kW (816 pk) en een sprint van 0 tot 100 km/u in een duizelingwekkende 2,8 seconden!

Opel Grandland 2024: elektrische SUV vol licht en energie

Opel Grandland 2024: elektrische SUV vol licht en energie

Opel heeft zijn grootste SUV Grandland vernieuwd voor 2024. Deze tweede generatie zit vol nieuwigheden voor het Duitse merk op vlak van licht, maar ook op vlak van elektrische technologie met een actieradius van 700 km.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Manueel

€ 23.748

Diesel, Manueel

€ 32.584

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km