Porsche maakt indruk met.. een caravan!

De Duitse constructeur werkt hiervoor samen met de Amerikaanse experts van Airstream!

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 14 maart 2023
  • Divers

Op het beroemde "South By Southwest" festival in Austin, Texas, hebben Porsche en Airstream een conceptcaravan voorgesteld. De lengte van de caravan bedraagt 5 meter, maar via het dak en de achterkant kan deze ruimte verder worden gemaximaliseerd. Dankzij een luchtvering kan hij eenvoudig in een garage ondergebracht worden. Zoals we van Airstream gewend zijn, werd ook bij dit model veel belang gehecht aan aerodynamica.Uitgerust met zonnepanelen

Eenmaal binnenin is alles aanwezig om op een comfortabele manier te kunnen reizen, met ondermeer een warmwatertank en een ingebouwde verwarming! Dit alles wordt gevoed door zonnepanelen waarvan de geproduceerde energie kan worden opgeslagen in batterijen die in de vloer zijn ingewerkt. Daarnaast kan de caravan ook worden aangesloten op een externe stroombron.Komt hij er?

Hoewel het volgens ons om een schitterend concept gaat, blijft de vraag of deze caravan ooit effectief geproduceerd zal worden. Bob Wheeler, CEO van Airstream, gaf hierover alvast het volgende mee: "Hoewel concepten als deze niet altijd op de markt komen, beïnvloeden de daaruit voortvloeiende lessen en innovaties vaak het ontwerp van onze toekomstige, belangrijkste producten." Hieruit maken we dus op dat de caravan met een Porsche-label er niet onmiddellijk zal komen…


Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via mail:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Polestar 2 BST Edition 230: exclusief bisnummer

Polestar 2 BST Edition 230: exclusief bisnummer

Polestar brengt opnieuw een gelimiteerde BST Edition-sportversie uit van zijn elektrische berline Polestar 2, die onlangs een facelift kreeg.

Dodge Challenger SRT Demon 170: de ultieme musclecar

Dodge Challenger SRT Demon 170: de ultieme musclecar

De nieuwe Demon levert maar liefst 1.025 pk en kan dankzij speciale slicks de 100 km/u in minder dan 2 seconden bereiken!

Reportage: QUQUQ, een campervan in pakketvorm!

Reportage: QUQUQ, een campervan in pakketvorm!

In plaats van een ‘echte’ camper te moeten kopen, kan je ook tijdelijk de nodige accessoires in een op maat gemaakte module voor je auto aanschaffen. Zoals met de QUQUQ Busbox-4, speciaal gemaakt voor de meest lifestylegeoriënteerde EV van het moment: de VW ID. Buzz!

Scoop: Renault Scénic E-Tech, de elektrische renaissance

Scoop: Renault Scénic E-Tech, de elektrische renaissance

De vroeger erg populaire compacte gezinswagen van Renault ondergaat binnenkort een elektrische transformatie.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.999
2018
24.489 km
€ 56.181
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km