Het is gebeurd: er is nu ook een viercilinder Macan. Niet echt een wereldpremière, want deze versie bestaat al op de Chinese markt. Maar nu is dus ook Europa aan de beurt!

Francois Piette
9/03/2016 11:24:03

Onder de motorkap zit een blok dat we kennen van bij VW: een 2-liter viercilinder met directe injectie. Goed voor een vermogen van 252 pk (tussen 5.000 en 6.800 omw/min) met vierwielaandrijving en een 7-traps PDK. Dankzij deze motor spurt de Macan van 0 naar 100 kilometer per uur in 6,5 seconden (met ‘Sport Chrono-Package’) en haalt hij een topsnelheid van 229 kilometer per uur.

Licht!

Deze motor is ongetwijfeld minder ‘straf’ dan zijn zescilinder-broertjes, maar hij is ook minder zwaar. Met een totaal gewicht van 1.770 kilogram is de ‘basis’ Macan lichter dan de Porsche SUV en dat zorgt voor extra wendbaarheid. Porsche laat hierover nog weten dat de optie Active Suspension Management (PASM), een elektronisch geregeld dempingssysteem, verkrijgbaar is. Van buitenaf onderscheidt deze wagen zich door de twee rechthoekige spruitstukken van de uitlaat, de donkere ramen, de zwarte remklauwen en de velgen van 18 duim. 

Je gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
Je gebruikt een oude versie van Safari en/of iOS. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.