Porsche Mission X: elektrische hypercar op komst

In het spoor van de 959 en Carrera GT met verbrandingsmotor, en ook de plug-in hybride 918 Spyder, is deze Mission X de voorbode van een toekomstige elektrische hypercar van Porsche.

  • Christiaens  Jean-Francois Christiaens Jean-Francois
  • 09 juni 2023
  • Elektrisch

Voor alle duidelijkheid: deze Mission X wordt officieel voorgesteld als een concept car, één die onthuld werd als orgelpunt van de vieringen rond 75 jaar Porsche. Maar er lijkt geen twijfel over te bestaan dat deze Mission X binnenkort in productie gaat, zij het in kleine volumes, om zo de hypercar-lijn van de Duitse autobouwer verder te zetten. Gezien de evolutie van de sector, is deze Mission X niet langer een model met verbrandingsmotor zoals de Porsche 959 (1985) of Carrera GT (2003), en zelfs geen plug-in hybride zoals de 918 Spyder (2013). Hij is puur elektrisch.

pk per kilo

Porsche geeft echter nog geen technische specificaties vrij van zijn bolide. We weten alleen dat hij een 900 volt-architectuur krijgt, om zo zijn laadtijd sterk terug te dringen (half zo lang als de Taycan Turbo S). En ook dat zijn batterij in het midden van de auto ingebouwd is, achter de zetels. Een opstelling die ‘e-core configuration’ gedoopt wordt en ervoor zorgt dat het grootste gedeelte van het gewicht centraal in de auto zit, zoals bij een model met verbrandingsmotor centraal achterin. Nog een stukje informatie dat Porsche vrijgeeft: deze elektrische hypercar mikt op een symbolische vermogens-gewichtsverdeling van 1 pk per kg! Dat belooft...

Mikken op een record

Gelukkig maar, want Porsche vermeldt specifiek dat: “als de Mission X ooit in productie gaat, we ervoor willen zorgen dat hij het snelste voor de weg gehomologeerde model wordt op het noordelijke traject van de Nürburgring”. Ter herinnering: op dit moment is de hybride AMG met F1-hart, de AMG One, recordhouder met een chrono van 6:35.183. 

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Porsche? Kies uit meer dan 35.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Porsche-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Christiaens  Jean-Francois
Over de auteur: Christiaens Jean-Francois Jean-François Christiaens is autojournalist sinds 2005. Hij houdt van alles wat rijdt, van elektrische auto’s tot hypercars.
Maar zijn hart gaat vooral sneller slaan van hot hatches uit het GTI-tijdperk. Hoewel een comfortabele break hem ook weer niet onbewogen laat.
Heet dat dan ouder worden?

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Audi Q4 e-tron krijgt meer vermogen dankzij een update

Audi Q4 e-tron krijgt meer vermogen dankzij een update

Het model krijgt een nieuwe, meer efficiënte batterij en elektromotor.

Polestar: van 3 tot 7, wat weten we al over de toekomstige modellen?

Polestar: van 3 tot 7, wat weten we al over de toekomstige modellen?

Van een grote SUV tot een kleine roadster, langs een vierdeurs-GT en een SUV-coupé: dit is alles wat we al weten over de toekomstige modellen van Polestar.

Vergeten model: Opel Frontera, potentieel verzamelobject?

Vergeten model: Opel Frontera, potentieel verzamelobject?

Het model is misschien een beetje in de vergetelheid geraakt, maar de eerste exemplaren van de Opel Frontera kunnen nu als oldtimer ingeschreven worden! Een model dat weleens gewild zou kunnen worden. We leggen uit waarom.

Focus op het indrukwekkende elektrische EQ-gamma van Mercedes

Focus op het indrukwekkende elektrische EQ-gamma van Mercedes

De elektrische EQ-familie van Mercedes telt tegenwoordig een breed scala aan modellen voor alle behoeften. Laten we de verschillende leden van deze familie eens overlopen.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
5 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 21.990
2021
33.000 km
€ 56.000
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km