Porsche Sound Night 2021: Maestro, muziek!

Afgelopen zaterdag heeft Porsche een ‘concert’ georganiseerd voor zijn fans.

  • Sepulchre  Pierre-Benoit Sepulchre Pierre-Benoit
  • 19 september 2021
  • Divers

De 911, de meest beroemde van alle Porsches, wordt ondertussen al vijftig jaar lang aangedreven door een flat-six, een motor met zes plat tegenover elkaar liggende cilinders. Doorheen de generaties is de heel aparte klank van dit blok geëvolueerd, wat heeft bijgedragen aan het charisma en het succes van de Duitse coupé. Hoewel de toekomst elektrisch wordt, wat betekent dat wagens veel stiller zullen zijn, trekt Porsche geen streep onder het verleden. Integendeel: de constructeur heeft zopas een eerbetoon gebracht aan zijn diepst grommende motoren.

Virtuele uitgave

Als gevolg van de pandemie kon de Porsche Sound Night vorig jaar niet doorgaan. Jaargang 2021 ging wel door, maar dan wel met een scherm ertussen. Het “concert van motoren en paarden” werd gestreamd via YouTube en LinkedIn, en gaf alle fans van het merk de kans om te luisteren naar de klanken van de meest legendarische producten van Porsche… en nog veel meer. Naast de 17, 907 KH, 962 C, 959 C, Carrera GT, 718 Formel 2, 959 S en 918 Spyder werden we ook getrakteerd op de klanken van een Mercedes-Benz E500 en zelfs een Harley-Davidson (twee modellen waar Porsche-ingenieurs aan hebben gewerkt). De jongsten van het publiek konden ook de 911 “Sally Carrera” bewonderen uit de tekenfilm Cars. Want ja, die bestaat in het echt…

Op en naast het circuit

Al die wagens werden verzameld op twee locaties: het Porsche-museum in Zuffenhausen en het ontwikkelingscentrum in Weissach. In het museum mochten de ‘burgerlijke’ modellen brullen doorheen de avond, terwijl het testcircuit autosportlegendes mocht ontvangen als de 909 Bergspyder, de 99x Electric of de 919 Hybrid. Op die manier konden alle soorten wensen worden ingevuld, zowel die van liefhebbers van mooie koetswerken als van autosportfanaten.

De Porsche Sound Night was tot slot ook de gelegenheid om herinneringen en anekdotes uit te wisselen met monumenten uit de autosport, zoals Mark Webber, Walter Röhrl, Norbert Singer, Rudi Lins of Valentin Schäffer. Er waren ook designers en ingenieurs aanwezig om hun mening te geven over de modellen. Alles uiteraard heel lichtvoetig, maar een aantal feiten en verhalen waren er ook om de algemene cultuur te vergroten.

De Porsche Sound Night 2021 van afgelopen zaterdag 18 september kan volledig worden bekeken door op de link hieronder te klikken.


Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:


Meer lezen over:

Sepulchre  Pierre-Benoit
Over de auteur: Sepulchre Pierre-Benoit Auto’s, herenmode, reizen of gadgets: Pierre-Benoît Sepulchre schrijft voor de lifestylerubriek van verschillende Belgische magazines, en sinds 2013 voor Vroom.
Als stadsjongen heeft hij interesse in nieuwe mobiliteit, maar hij zegt ook geen ‘nee’ tegen een mooie vintage coupé.
Foto's ©: Porsche AG.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Dit is waarom de Mini Countryman SUV zo gegroeid is met zijn nieuwe generatie: er moest plaats gemaakt worden voor een klein broertje. Dit is de Mini Aceman, een volledig elektrische crossover.

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

De Duitse terreinwagen geboren in 1979 vindt zichzelf opnieuw uit voor het elektrische tijdperk. De elektrische G-Klasse heet echter niet EQG, maar G 580 EQ. De specs zijn alvast veelbelovend...

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

De Volkswagen ID. Code is een conceptversie van een volledig elektrische SUV boordevol nieuwe technologie! Maar enkel China zal ervan kunnen genieten...

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 27.547

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.900
2021
1.500 km