Porsche Sound Night 2021: Maestro, muziek!

Afgelopen zaterdag heeft Porsche een ‘concert’ georganiseerd voor zijn fans.

  • Sepulchre  Pierre-Benoit Sepulchre Pierre-Benoit
  • 19 september 2021
  • Divers
  • 2.368 weergaven

De 911, de meest beroemde van alle Porsches, wordt ondertussen al vijftig jaar lang aangedreven door een flat-six, een motor met zes plat tegenover elkaar liggende cilinders. Doorheen de generaties is de heel aparte klank van dit blok geëvolueerd, wat heeft bijgedragen aan het charisma en het succes van de Duitse coupé. Hoewel de toekomst elektrisch wordt, wat betekent dat wagens veel stiller zullen zijn, trekt Porsche geen streep onder het verleden. Integendeel: de constructeur heeft zopas een eerbetoon gebracht aan zijn diepst grommende motoren.

Virtuele uitgave

Als gevolg van de pandemie kon de Porsche Sound Night vorig jaar niet doorgaan. Jaargang 2021 ging wel door, maar dan wel met een scherm ertussen. Het “concert van motoren en paarden” werd gestreamd via YouTube en LinkedIn, en gaf alle fans van het merk de kans om te luisteren naar de klanken van de meest legendarische producten van Porsche… en nog veel meer. Naast de 17, 907 KH, 962 C, 959 C, Carrera GT, 718 Formel 2, 959 S en 918 Spyder werden we ook getrakteerd op de klanken van een Mercedes-Benz E500 en zelfs een Harley-Davidson (twee modellen waar Porsche-ingenieurs aan hebben gewerkt). De jongsten van het publiek konden ook de 911 “Sally Carrera” bewonderen uit de tekenfilm Cars. Want ja, die bestaat in het echt…

Op en naast het circuit

Al die wagens werden verzameld op twee locaties: het Porsche-museum in Zuffenhausen en het ontwikkelingscentrum in Weissach. In het museum mochten de ‘burgerlijke’ modellen brullen doorheen de avond, terwijl het testcircuit autosportlegendes mocht ontvangen als de 909 Bergspyder, de 99x Electric of de 919 Hybrid. Op die manier konden alle soorten wensen worden ingevuld, zowel die van liefhebbers van mooie koetswerken als van autosportfanaten.

De Porsche Sound Night was tot slot ook de gelegenheid om herinneringen en anekdotes uit te wisselen met monumenten uit de autosport, zoals Mark Webber, Walter Röhrl, Norbert Singer, Rudi Lins of Valentin Schäffer. Er waren ook designers en ingenieurs aanwezig om hun mening te geven over de modellen. Alles uiteraard heel lichtvoetig, maar een aantal feiten en verhalen waren er ook om de algemene cultuur te vergroten.

De Porsche Sound Night 2021 van afgelopen zaterdag 18 september kan volledig worden bekeken door op de link hieronder te klikken.


Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:


Meer lezen over:

Sepulchre  Pierre-Benoit
Over de auteur: Sepulchre Pierre-Benoit Auto’s, herenmode, reizen of gadgets: Pierre-Benoît Sepulchre schrijft voor de lifestylerubriek van verschillende Belgische magazines, en sinds 2013 voor Vroom.
Als stadsjongen heeft hij interesse in nieuwe mobiliteit, maar hij zegt ook geen ‘nee’ tegen een mooie vintage coupé.
Foto's ©: Porsche AG.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Top 10 van de populairste elektrische auto’s in Europa

Top 10 van de populairste elektrische auto’s in Europa

Twee modellen van hetzelfde Amerikaanse merk domineren afgetekend het klassement van de verkoop van elektrische auto’s op het Oude Continent.

Geflopt model: de Reliant Scimitar SS1, een vergeten zonderling

Geflopt model: de Reliant Scimitar SS1, een vergeten zonderling

In de moderne autogeschiedenis bekleedt Reliant een heel bijzonder plaatsje. Nadat het merk naam had gemaakt met auto's op drie wielen, en later met mooie shooting brakes in kunststof, beslist het om te investeren in roadsters. We schrijven begin jaren '80 en – op papier althans – lijkt dat een geweldig idee!

De nieuwe Porsche Cayenne: dit weten we al

De nieuwe Porsche Cayenne: dit weten we al

De derde generatie van de Cayenne krijgt in de lente een update. Dit is wat we er nu al over weten.

BMW X5 en X6, verlichte neus en meer rijbereik

BMW X5 en X6, verlichte neus en meer rijbereik

De elektrificatie wordt naar een hoger niveau getild, met plug-in hybrides die een elektrisch rijbereik bieden van meer dan 100 km.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Manueel

€ 28.990
2021
32.000 km

Benzine, Manueel

€ 6.999
2014
214.750 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km