Productie Ineos Grenadier gestart

In de voormalige Smart-fabriek in het Franse Hambach is Ineos gestart met de productie van de geestelijke nakomeling van de originele Defender, de Grenadier. Maar verwacht niet meteen dat je er één tegenkomt…

  • Henckaerts  Arnaud Henckaerts Arnaud
  • 17 februari 2022
  • Sector

Het Britse Ineos Automotive, een onderdeel van de gelijknamige chemiereus, nam begin 2021 de fabriek in het Franse Hambach over van Mercedes-Benz waar tot dan Smarts gebouwd werden. Door een samenwerking met het Chinese Geely verhuisde de productie naar China, waar binnenkort de Smart #1 onthuld wordt. Nu is Ineos klaar met de ombouw van de fabriek en lopen de eerste auto’s van de band.

Niet voor klanten

130 stuks van de 4x4 worden er door geassembleerd. Dat zijn er niet veel, en ze komen ook niet op de markt! De eerste reeks wordt gebouwd om de assemblagelijn te testen en op punt te stellen. Die exemplaren zullen vervolgens gebruikt worden om de laatste testen mee te volbrengen voor de auto helemaal klaar is voor productie. In maart volgt een laatste testassemblage, om in april de prijzen bekend te maken, waardoor de 15.000 klanten die een auto reserveerden hun bestelling kunnen bevestigen. Tegen de zomer moeten de eerste Grenadiers dan eindelijk geleverd worden.


Ter herinnering: terwijl Land Rover met de nieuwste generatie van de Defender een meer ‘luxueuze’ richting uitging, wil Ineos een 4x4 maken die eigenlijk perfect gezien kan worden als de geestelijke opvolger van de ‘rustieke’ Defender, maar dan voor de 21ste eeuw. Een werkpaard dat overal geraakt, maar toch ook comfort biedt en voldoet aan de nieuwste veiligheids- en emissienormen. Een officiële verwijzing naar de oude Defender is er niet, maar visueel is de link overduidelijk. De Grendadier zal geleverd worden met BMW dieselmotoren maar op termijn komt er ook een versie met brandstofcel op waterstof. Ineos zal enkele showrooms hebben, maar de configuratie en verkoop gebeurt vooral online, terwijl het merk voor het onderhoud een akkoord sloot met het Bosch Car Service netwerk.


Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Henckaerts  Arnaud
Over de auteur: Henckaerts Arnaud Of het nu een stadsautootje is, een sportwagen of een oldtimer... Arnaud heeft een zwak voor auto's met karakter. En dat mag gerust een Fiat Panda zijn van een jaar of 40 oud! Limburger in hart en nieren, dus de weg naar huis is zelden de snelste, wel de leukste.
Foto's ©: Ineos Automotive.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Audi e-tron GT facelift, ook meer dan 1.000 pk?

Audi e-tron GT facelift, ook meer dan 1.000 pk?

Als de Porsche Taycan een facelift krijgt, is het niet meer dan logisch dat de technisch gelijke Audi e-tron GT volgt. Audi laat nu al enkele foto’s zien van de elektrische sportberline, maar krijgt hij ook de 1.108 pk sterke motoren van de Taycan Turbo GT?

Mazda CX-80: CX-60 met 7 zitplaatsen

Mazda CX-80: CX-60 met 7 zitplaatsen

Mazda trakteert zichzelf op een nieuw vlaggenschip met plaats voor 7 personen: dit is de SUV CX-80, die boven de CX-60 en CX-5 komt te staan.

Citroën C3 Aircross met 7 zitplaatsen laat zich zien

Citroën C3 Aircross met 7 zitplaatsen laat zich zien

Net als de kleinere C3 zal deze nieuwe Citroën C3 Aircross beschikbaar zijn op benzine, als hybride en als volledig elektrische versie!

Onze 5 favoriete details van de Alfa Romeo Junior (ex-Milano) 2024

Onze 5 favoriete details van de Alfa Romeo Junior (ex-Milano) 2024

De ex-Alfa Romeo Milano heeft enkele mooie troeven die voor zich spreken.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Manueel

€ 21.500

Diesel, Manueel

€ 32.584

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.990
2019
105.433 km
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km