Project Maybach: een hommage die de regels aan zijn laars lapt

Om een ode te brengen aan het werk van Virgil Abloh, die op 41-jarige leeftijd overleed aan kanker, onthult Mercedes een knettergekke elektrische concept car. Hij werd bedacht door dan de ontwerper van Louis Vuitton zelf.

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 02 december 2021
  • Straf

Op zondag 28 november 2021 verloor de stylist en artistiek directeur van de mannencollectie van Louis Vuitton de strijd tegen kanker. Virgil Abloh was amper 41 jaar oud. Mercedes, met wie hij samenwerkte, wilde een ode brengen aan de man met deze Project Mayback concept car. En wat voor één! Deze tweezits elektrische offroad coupé is knettergek en lapt alle regels van het merk aan zijn laars! Net zoals het werk van de stylist.

Is dit een Maybach ?

De autobouwer voelt zich eerder thuis in een luxueuze omgeving met rode loper in een grootstad, maar deze GT is klaar voor het avontuur! Virgil Abloh zelf bedacht samen met Gorden Wagener deze bijna 6 meter lange Maybach. Hij heeft duidelijk aan alles gedacht om offroad te kunnen gaan: vette terreinbanden, extra bodembescherming en zelfs een externe rolkooi. Hij maakte ook gebruik van de ellenlange motorkap om er zonnepanelen in te integreren die de batterij opladen. 

Krijgt de concept car een vervolg?


Het enige kenmerk van Maybach dat bewaard bleef, is buitenmaatsheid. Die eigenschap werd zelfs op de spits gedreven! Zullen we in de toekomst ook maar één detail van deze stijlstudie terugvinden in een productiemodel van Maybach? Moeilijk te zeggen. Tenzij hij gebouwd wordt als uniek exemplaar, zoals bijvoorbeeld de Rolls Royce Boat Tail … Maar uiteindelijk doet dat er niet toe, zijn doel is immers om hulde te brengen, en daar is hij in elk geval in geslaagd!

Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:


Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Tesla Model 3 Performance is terug van weggeweest!

Tesla Model 3 Performance is terug van weggeweest!

De gloednieuwe Performance-versie van de Tesla Model 3 levert 460 pk en sprint van 0 tot 100 km/u in 3,1 seconden, met nog steeds 528 km autonomie.

Smart #5: concept van een grote terreinwagen

Smart #5: concept van een grote terreinwagen

Smart onthult de conceptcar #5 in première op het autosalon van Peking, een middelgrote SUV die ook naast de gebaande paden op zijn gemak moet zijn.

Focus op Volkswagens MIB4: ChatGPT, IDA en meer

Focus op Volkswagens MIB4: ChatGPT, IDA en meer

De nieuwste evolutie van Volkswagens infotainmentsysteem is meer dan enkel een groter scherm. Dankzij MIB4 heb je nu de kracht en kennis van AI binnen handbereik dankzij een eenvoudig stemcommando.

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

De Duitse terreinwagen geboren in 1979 vindt zichzelf opnieuw uit voor het elektrische tijdperk. De elektrische G-Klasse heet echter niet EQG, maar G 580 EQ. De specs zijn alvast veelbelovend...

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 27.547

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.990
2019
105.433 km