Land Rover : Bedien je wagen via je smartphone

Het leven van een Range Rover Sport eigenaar gaat niet altijd over rozen. Je wordt al eens klem geparkeerd, of wanneer je offroad gaat, is de kans groot dat je onderkant beschadigd geraakt. En dan zwijgen we nog over de stuurmanskunst die soms komt kijken bij het maken van een U-turn. Maar de toekomst ziet er goed uit voor de gekwelde Range Rover-eigenaar! De Britse autofabrikant test momenteel een prototype uit dat je via je smartphone kunt besturen!

 

  • Piette François
  • 17 juni 2015

Het overkomt iedereen weleens. In een krappe parking staan aan beide zijden van je wagen de auto’s veel te dicht geparkeerd. De enige optie die je dan hebt, is om zo elegant mogelijk via de koffer naar binnen te kruipen. Maar kijk, als het aan Range Rover ligt, behoren die klauterdagen tot het verleden. Wanneer je naast de wagen staat, kun je via een app de Range Rover Sport starten en uit de parkeerplaats laten rijden. In bovenstaande video wordt dat treffend geïllustreerd. Let vooral op het merk van de wagen die te dicht geparkeerd staat. Toeval?

Wanneer je het betere offroad werk opzoekt, dan is de vrees voor een onderkant die grondig beschadigd geraakt, meer dan gegrond. De app van Range Rover laat toe om tot een snelheid van 6 km/u de wagen te besturen: via je smartphone kun je dan het stuur bedienen, gas geven en remmen. Zo kun je naast je wagen wandelen en ‘m zo over de kritische punten heen helpen.

En wie nogal onzeker is over zijn of haar inschattingsvermogen van de afmetingen van de wagen, is er ook de mogelijkheid om de vierwieler automatisch een U-turn te laten maken. De wagen voert het manoeuvre helemaal zelf uit en houdt ondertussen ook rekening met de andere weggebruikers.

BMW kondigde in zijn nieuwe 7-Serie al aan dat de wagen in staat is om zichzelf te parkeren zonder dat je achter het stuur zit. Range Rover gaat met dit straf staaltje technologie nu dus nog een stapje verder.

Over de auteur: Piette François

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Onze 5 favoriete details van de Alfa Romeo Junior (ex-Milano) 2024

Onze 5 favoriete details van de Alfa Romeo Junior (ex-Milano) 2024

De ex-Alfa Romeo Milano heeft enkele mooie troeven die voor zich spreken.

Mazda CX-80: CX-60 met 7 zitplaatsen

Mazda CX-80: CX-60 met 7 zitplaatsen

Mazda trakteert zichzelf op een nieuw vlaggenschip met plaats voor 7 personen: dit is de SUV CX-80, die boven de CX-60 en CX-5 komt te staan.

Citroën C3 Aircross met 7 zitplaatsen laat zich zien

Citroën C3 Aircross met 7 zitplaatsen laat zich zien

Net als de kleinere C3 zal deze nieuwe Citroën C3 Aircross beschikbaar zijn op benzine, als hybride en als volledig elektrische versie!

Audi e-tron GT facelift, ook meer dan 1.000 pk?

Audi e-tron GT facelift, ook meer dan 1.000 pk?

Als de Porsche Taycan een facelift krijgt, is het niet meer dan logisch dat de technisch gelijke Audi e-tron GT volgt. Audi laat nu al enkele foto’s zien van de elektrische sportberline, maar krijgt hij ook de 1.108 pk sterke motoren van de Taycan Turbo GT?

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Manueel

€ 23.748

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Automaat

€ 27.547

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.900
2021
1.500 km
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km