Nieuwe Range Rover onder handen genomen door Mansory

Het resultaat is op zijn minst polariserend te noemen.

  • Sepulchre  Pierre-Benoit Sepulchre Pierre-Benoit
  • 07 april 2023
  • Straf

Vind je het uiterlijk van de nieuwe Range Rover een beetje te klassiek, en vraag je je af of je hem niet kan krijgen in een iets opvallender kleedje? Tuning is niet echt het kopje thee van het Britse Jaguar Land Rover, maar 'gelukkig' zijn er tuners zoals Mansory die het met alle plezier doen. Het Duitse tuningbedrijf heeft namelijk net de modificaties onthuld die speciaal voor de nieuwe Range Rover zijn ontwikkeld, en we overdrijven niet als we zeggen dat het resultaat zal opvallen op straat!

Het is al lang bekend dat subtiliteit en elegantie geen deel uitmaken van het woordenboek van Mansory. De bodykit die het bedrijf aanbiedt voor de grote Range Rover is daar geen uitzondering op... of je er nu fan van bent of niet. Op het menu: een hertekende grille, veel carbon, een grotere achterspoiler bovenop de kofferklep, een enorme diffusor achteraan, een motorkap vol sleuven en vooral imposante 24-duims velgen waarvoor de wielkasten voor- en achteraan verbreed moesten worden.

Mansory biedt ook personalisatiemogelijkheden aan voor het interieur van de Range Rover. Zo kan je bijvoorbeeld sierelementen krijgen van carbon en pedalen van aluminium, maar je kan ook kiezen voor een volledig nieuwe bekleding in een kleur leer naar wens.

PowerBox

Standaard maakt de Range Rover P530 gebruik van een 4,4 liter-V8 van BMW, die een piekvermogen van 530 pk ontwikkelt. Mansory heeft daar echter ook een tuningkit voor in de vorm van een PowerBox, die het vermogen tot 620 pk doet toenemen dankzij een chiptuning en een sportuitlaatsysteem waarvan de vier dikke pijpen nog maar net door de gaten van de diffusor passen. De achtcilinder drijft natuurlijk nog steeds de vier wielen aan via een 8-trapsautomaat.

De prijs? Dat hangt natuurlijk af van hoeveel opties je hebt gekozen bij de Duitse tuner. Maar weet dat carbon en een op maat gemaakte bekleding niet goedkoop zijn.

Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via mail:

Meer lezen over:

Sepulchre  Pierre-Benoit
Over de auteur: Sepulchre Pierre-Benoit Auto’s, herenmode, reizen of gadgets: Pierre-Benoît Sepulchre schrijft voor de lifestylerubriek van verschillende Belgische magazines, en sinds 2013 voor Vroom.
Als stadsjongen heeft hij interesse in nieuwe mobiliteit, maar hij zegt ook geen ‘nee’ tegen een mooie vintage coupé.
Foto's ©: Mansory.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Citroën C3 Aircross met 7 zitplaatsen laat zich zien

Citroën C3 Aircross met 7 zitplaatsen laat zich zien

Net als de kleinere C3 zal deze nieuwe Citroën C3 Aircross beschikbaar zijn op benzine, als hybride en als volledig elektrische versie!

Onze 5 favoriete details van de Alfa Romeo Junior (ex-Milano) 2024

Onze 5 favoriete details van de Alfa Romeo Junior (ex-Milano) 2024

De ex-Alfa Romeo Milano heeft enkele mooie troeven die voor zich spreken.

Audi e-tron GT facelift, ook meer dan 1.000 pk?

Audi e-tron GT facelift, ook meer dan 1.000 pk?

Als de Porsche Taycan een facelift krijgt, is het niet meer dan logisch dat de technisch gelijke Audi e-tron GT volgt. Audi laat nu al enkele foto’s zien van de elektrische sportberline, maar krijgt hij ook de 1.108 pk sterke motoren van de Taycan Turbo GT?

Mazda CX-80: CX-60 met 7 zitplaatsen

Mazda CX-80: CX-60 met 7 zitplaatsen

Mazda trakteert zichzelf op een nieuw vlaggenschip met plaats voor 7 personen: dit is de SUV CX-80, die boven de CX-60 en CX-5 komt te staan.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 27.547

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 21.500

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.990
2019
105.433 km
€ 52.900
2021
1.500 km