Renault 4Ever Trophy, meer dan alleen een hommage…

Onder deze concept car, die we in avant-première konden ontdekken, zitten de beginselen van een productiemodel!

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 17 oktober 2022
  • Toekomst

Om de 25e verjaardag van de 4L Trophy te vieren en als hommage aan dit sportieve en vooral humanitaire gebeuren, heeft Renault zich nog maar eens uitgeleefd met deze 4Ever Trophy concept. We konden hem nog voor de officiële voorstelling ontdekken om meer te weten te komen over het studiemodel... maar ook over de toekomstige productieversie van de 4L!


Op avontuur!

Niemand twijfelt eraan dat deze concept car moeiteloos de etappes van de 4L Trophy zou kunnen doorstaan. Hij staat dan ook op 753 mm grote wielen, elk voorzien van een compressor! En als hij toch vast zou komen te zitten, dan bieden zijn koolstofvezel dakdrager en achterklep genoeg plek om al het nodig mee te nemen om zichzelf uit de moeilijkste situaties te redden. De 100 kW (140 pk) sterke motor wordt gevoed door een batterij met een capaciteit van 42 kWh.


De look van de toekomstige SUV

Maar genoeg over de concept car. Wat weten we al over de auto die in 2025 bij de dealers zal staan? Met een lengte van iets meer dan 4 meter wordt het een B-segment SUV. Ja, een SUV met grote bodemvrijheid. Een eigenschap die de oorspronkelijke 4L al had, met zijn 175 mm grote ruimte ten opzichte van het asfalt. Natuurlijk zal de productieversie er niet exact zo uitzien als deze concept car. Renault vertelt ons echter dat alle elementen in koetswerkkleur identiek zullen zijn! Je kan je dus al een aardig beeld vormen van de uiteindelijke look. De verlichte grille en het logo (een primeur voor het merk) zullen ook hun weg vinden naar de productieversie.

Made in France

Deze nieuwe 4L zal geproduceerd worden in Noord-Frankrijk. Hij staat op een nieuw CMFB-EV platform dat de productiekosten (af toch het gedeelte dat niet gelinkt is aan de elektrische aandrijving) met 25 tot 30% moeten verlagen dankzij het doorgedreven gebruik van gedeelde onderdelen. Laten we hopen dat hij daardoor toegankelijker wordt dan de huidige elektrische auto's, net zoals de originele 4L dat in zijn tijd was... Als je deze concept car wil bewonderen, dan kan je nog tot 23 oktober terecht op de stand van Renault op het Autosalon van Parijs.

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Renault? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Renault-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Polestar 2 BST Edition 230: exclusief bisnummer

Polestar 2 BST Edition 230: exclusief bisnummer

Polestar brengt opnieuw een gelimiteerde BST Edition-sportversie uit van zijn elektrische berline Polestar 2, die onlangs een facelift kreeg.

Mitsubishi XRT Concept: de toekomstige L200?

Mitsubishi XRT Concept: de toekomstige L200?

Deze Mitsubishi XRT Concept is de voorbode van de volgende L200. Hij komt op de markt in Thailand en vervolgens in de rest van Azië en Oceanië, maar zal hij tot Europa geraken?

Reportage: QUQUQ, een campervan in pakketvorm!

Reportage: QUQUQ, een campervan in pakketvorm!

In plaats van een ‘echte’ camper te moeten kopen, kan je ook tijdelijk de nodige accessoires in een op maat gemaakte module voor je auto aanschaffen. Zoals met de QUQUQ Busbox-4, speciaal gemaakt voor de meest lifestylegeoriënteerde EV van het moment: de VW ID. Buzz!

Win een plaats als co-piloot in een Porsche GT3 of GT4!

Win een plaats als co-piloot in een Porsche GT3 of GT4!

Ben jij er klaar voor om de sensatie van je leven te ervaren? Vroom heeft 5 felbegeerde plaatsen veiliggesteld, zodat jij de co-piloot kan worden van een Porsche GT3 of GT4 tijdens de Porsche Club Francorchamps Days op 8 of 9 april. Wees er snel bij voordat deze unieke kans aan je voorbij gaat!

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 56.181
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.999
2018
24.489 km