Robin Van den Bogaert
11/01/2013 14:16:31

Kleine cross-overs met het formaat van een stadswagen zijn hot. Niet toevallig enkele dagen na de Peugeot 2008 pakt Renault uit met de eerste foto’s van de gloednieuwe Captur.

De Captur valt met zijn lengte van 4,12 meter in dezelfde klasse als de Clio, waarmee hij zijn platform deelt. Volgens de ontwerpers combineert de Captur de vormgeving en rijpositie van een SUV met de praktische troeven van een monovolume en de wendbaarheid van een gewone berline.

Aan de buitenkant vallen de tweekleurige lak, de hoge bodemvrijheid, de grote wielen en de bodembeschermers op. De voorruit staat ver naar voren om zoveel mogelijk ruimte te creëren binnenin. Net als in de Clio plaatste Renault in de middenconsole een tabletcomputer die verbonden is met de auto en het internet. Ook een achteruitrijcamera en een geluidsinstallatie met zes luidsprekers, Bluetooth en audiostreaming behoren tot de mogelijkheden.

Onder de motorkap liggen diesel- en benzinemotoren met een minimale CO2-uitstoot van 96 g/km.  Renaults kleine cross-over verschijnt in mei 2013 op de Belgische markt.

Je gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
Je gebruikt een oude versie van Safari en/of iOS. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.