Renault Clio en Captur verstoken nu ook gas

De nieuwe bifuelmotor op benzine en LPG van de Renault-groep gaat niet enkel naar Dacia. Ook de populaire Renault Clio en Captur zijn ermee verkrijgbaar.
  • Christiaens  Jean-Francois Christiaens Jean-Francois
  • 30 maart 2020
  • Lancering

Om toekomstbestendig te zijn en hun ecologische voetafdruk te verkleinen kiezen de populaire Clio en Captur niet enkel voor elektrificatie. Naast de hybride E-Techversies die in de komende weken op de markt worden gebracht, krijgen de Fransen nu ook een versie op LPG (voor ‘Liquified Petroleum Gas”). Dat is niet hetzelfde als aardgas (CNG), maar wel een mengeling van propaan en butaan en al jarenlang verkrijgbaar.

Renault Clio en Captur verstoken nu ook gas

Turbodriecilinder

Deze nieuwe versies TCe 100 LPG die verkrijgbaar zijn op de recente Clio en Captur zijn gebaseerd op een turbodriecilinder van 100 pk en 170 Nm. Deze motor werkt net zo goed op benzine als op LPG. De benzinetank blijft ongewijzigd, het LPG-reservoir zit in de uitsparing van het reservewiel. In de Clio kan die 32 liter gas opslaan, in de Captur 40 liter. Met beide tanks vol geraken de twee modellen elk meer dan 1.000 kilometer ver.

8 procent minder CO2

Deze motorversie stoot 8 procent minder CO2 uit dan de vergelijkbare benzinevariant, zo meldt Renault. De brandstofkost van zijn kant ligt 30 procent lager dan een benzineversie en tot 8 procent lager dan een diesel, zo benadrukt Renault. Het is trouwens een van de weinige constructeurs die zo’n bifuelversie op LPG van in de fabriek aanbiedt.

Renault Clio en Captur verstoken nu ook gas

In België kost de Clio TCe 100 LPG minstens 18.500 euro terwijl een Captur LPG vanaf 21.175 euro in de catalogus staat.

Meer lezen over:

Christiaens  Jean-Francois
Over de auteur: Christiaens Jean-Francois Jean-François Christiaens is autojournalist sinds 2005. Hij houdt van alles wat rijdt, van elektrische auto’s tot hypercars.
Maar zijn hart gaat vooral sneller slaan van hot hatches uit het GTI-tijdperk. Hoewel een comfortabele break hem ook weer niet onbewogen laat.
Heet dat dan ouder worden?

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
De nieuwe Toyota Land Cruiser in 5 punten

De nieuwe Toyota Land Cruiser in 5 punten

De Belgische prijzen van de nieuwe Toyota Land Cruiser zijn bekend. De gelegenheid om in detail te treden over de nieuwste generatie van de iconische terreinwagen.

Heeft de Smart Fortwo nog een toekomst?

Heeft de Smart Fortwo nog een toekomst?

Smart is op zoek naar een industriële partner om de volgende generatie van zijn elektrische tweezitter te produceren.

Scoop: de Kia EV3 komt dichterbij

Scoop: de Kia EV3 komt dichterbij

Onze spionnen hebben een gecamoufleerde productieversie gespot van de Kia EV3. Krijgen we binnenkort dan de presentatie?

Alles wat je moet weten over Lynk & Co

Alles wat je moet weten over Lynk & Co

Misschien wist je het al, maar Lynk & Co is veel meer dan zomaar de constructeur van de SUV 01 die in Europa wordt verkocht…

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 21.500

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.990
2019
105.433 km