Renault Espace: de zesde generatie krijgt vorm

Het iconische familiemodel van Renault keert binnenkort terug als een soort ‘Grand Austral’.

  • Christiaens  Jean-Francois Christiaens Jean-Francois
  • 14 februari 2023
  • Toekomst

Nadat hij van een puur monovolumekoetswerk al meer richting de wereld van de crossovers evolueerde voor zijn vijfde generatie, gaat de Espace binnenkort nog verder. De zesde generatie zal immers de vorm krijgen van een verlengde versie van de onlangs voorgestelde Austral. Nadat Renault eerder al het gebruik van de naam Espace bevestigde voor zijn toekomstige familiewagen, die onze spionnen al wisten te betrappen tijdens zijn ontwikkeling, stuurt het merk nu twee bijkomende beelden de wereld in, alsook de eerste technische info over het model.


Compacter

Zo komen we onder andere te weten dat deze nieuwe Espace, die zowel met 5 als 7 zitplaatsen verkrijgbaar zal zijn, exact 4,72 meter lang wordt. Daarmee is hij 14 cm korter dan de huidige generatie van de Espace, die stilaan op zijn laatste benen loopt. Renault benadrukt echter dat het nieuwe model “een iets grotere interieurruimte in lengterichting” krijgt dan de huidige Espace.

Lente 2023

Het Franse merk bevestigt ook dat deze nieuwe Espace zich in de lente volledig bloot zal geven. Op mechanisch vlak zouden we dan ook de hybride aandrijflijnen moeten terugzien die ook al onder de motorkap van de Austral zitten. 


Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Renault Espace? Kies uit meer dan 35.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Renault Espace-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Christiaens  Jean-Francois
Over de auteur: Christiaens Jean-Francois Jean-François Christiaens is autojournalist sinds 2005. Hij houdt van alles wat rijdt, van elektrische auto’s tot hypercars.
Maar zijn hart gaat vooral sneller slaan van hot hatches uit het GTI-tijdperk. Hoewel een comfortabele break hem ook weer niet onbewogen laat.
Heet dat dan ouder worden?

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Focus op het indrukwekkende elektrische EQ-gamma van Mercedes

Focus op het indrukwekkende elektrische EQ-gamma van Mercedes

De elektrische EQ-familie van Mercedes telt tegenwoordig een breed scala aan modellen voor alle behoeften. Laten we de verschillende leden van deze familie eens overlopen.

Audi Q4 e-tron krijgt meer vermogen dankzij een update

Audi Q4 e-tron krijgt meer vermogen dankzij een update

Het model krijgt een nieuwe, meer efficiënte batterij en elektromotor.

Polestar: van 3 tot 7, wat weten we al over de toekomstige modellen?

Polestar: van 3 tot 7, wat weten we al over de toekomstige modellen?

Van een grote SUV tot een kleine roadster, langs een vierdeurs-GT en een SUV-coupé: dit is alles wat we al weten over de toekomstige modellen van Polestar.

Vergeten model: Opel Frontera, potentieel verzamelobject?

Vergeten model: Opel Frontera, potentieel verzamelobject?

Het model is misschien een beetje in de vergetelheid geraakt, maar de eerste exemplaren van de Opel Frontera kunnen nu als oldtimer ingeschreven worden! Een model dat weleens gewild zou kunnen worden. We leggen uit waarom.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
5 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 56.000
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 21.990
2021
33.000 km