Renault Kangoo E-Tech Electric, beter dan met verbrandingsmotor?

Deze stekkerversie van de Kangoo beschikt over een batterijpakket met een capaciteit van 45 kWh voor een rijbereik van 285 km… en enkele snufjes die enkel de elektrische Kangoo krijgt!

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 12 oktober 2022
  • Lancering

Bijna twee jaar na de voorstelling van de versie met verbrandingsmotor onthult Renault de 100% elektrische Kangoo. Een uitvoering die we nog voor zijn officiële voorstelling in Parijs konden ontdekken. Hij is voorzien van een motor met een vermogen van 90 kW (120 pk) en 245 Nm koppel, die dankzij een 45kWh batterij de voorwielen 285 km lang kan aandrijven.

Een Kangoo, maar dan beter! 

Hij is dan wel elektrisch, het is vooral ook een Kangoo. De 90° openende deuren vooraan, de geïntegreerde dakrails en het dashboard met zijn talloze opbergvakken biedt hij nog steeds. Zonder de optionele klapdeuren achteraan te vergeten (in plaats van een achterklep). Maar deze elektrische versie biedt als enige een verschuifbare achterbank! Daardoor kan de bagageruimte worden vergroot van 850 tot 2.500 liter, groter dan de versie met verbrandingsmotor! De kers op de taart is dat de warmtepomp standaard voorzien is.

Nu ja, niet helemaal...

Helaas doet hij niet noodzakelijk alles beter dan zijn thermische tweelingbroer. Het batterijpakket onder de tweede zetelrij zorgt voor een aanzienlijk hogere vloer. Daardoor zit je met je knieën meteen tegen de klaptafeltjes....


Afspraak in Parijs

Standaard heeft deze elektrische Kangoo een 11 kW driefasige lader. In optie kan het laadvermogen worden verhoogd tot 22 kW, dankzij een circuit met vloeistofkoeling. De bestelbreak kan ook DC snelladen tot 80 kW, genoeg om in 30 minuten zo’n 170 km rijbereik bij te laden. De besteltabellen worden officieel geopend aan het begin van de Autosalon van Parijs op 17 oktober, met de eerste leveringen die gepland staan voor het einde van het jaar.

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Renault Kangoo? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Renault Kangoo-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
5 onbekende auto's met een V10

5 onbekende auto's met een V10

Ooit waren verbruik en CO2-uitstoot nog minder van belang...

Alles wat je moet weten over Lynk & Co

Alles wat je moet weten over Lynk & Co

Misschien wist je het al, maar Lynk & Co is veel meer dan zomaar de constructeur van de SUV 01 die in Europa wordt verkocht…

De nieuwe Toyota Land Cruiser in 5 punten

De nieuwe Toyota Land Cruiser in 5 punten

De Belgische prijzen van de nieuwe Toyota Land Cruiser zijn bekend. De gelegenheid om in detail te treden over de nieuwste generatie van de iconische terreinwagen.

Heeft de Smart Fortwo nog een toekomst?

Heeft de Smart Fortwo nog een toekomst?

Smart is op zoek naar een industriële partner om de volgende generatie van zijn elektrische tweezitter te produceren.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 21.500

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km