Renault op de Brussels Motor Show 2023, in elektrische ‘neo retro’-modus

Het Franse merk kijkt met nostalgie terug naar zijn verleden, met de elektrische R4 en R5 concept cars. De nieuwe Scénic krijgt dan weer een radicaal nieuwe look en een elektrische aandrijflijn.

  • Maloteaux  Olivier Maloteaux Olivier
  • 19 december 2022
  • Divers

De recente elektrische Mégane E-tech is natuurlijk een belangrijk model in het gamma, net als de nieuwe Austral SUV en de elektrische versie van de Kangoo (ook verkrijgbaar als lange 7-zitter). Maar het zijn de elektrische R5, R4 en Scenic concept cars die de show stelen op de stand van Renault in Brussel.

Scénic E-Vision 

Wil je zien hoe de nieuwe elektrische Scenic er ongeveer uit zal zien? Ga dan op het Salon kijken naar deze Scénic Vision concept. Het is de weinig verhullende voorloper van het in 2023 verwachte productiemodel, dat ongetwijfeld gebruik zal maken van de motor-batterij combinaties van de Mégane E-Tech.

R5 Prototype 

Dit is niet zomaar een prototype: deze ‘neo retro’ elektrische R5 zal in 2024 werkelijkheid worden en de Zoe vervangen. Hij is zowat even groot en zou een vermogen van 136 pk krijgen. Verwacht een officieel rijbereik van zo’n 400 km. Een sportieve versie met Alpine-logo is ook gepland.

4EverTrophy

Renault lanceert in 2025 een elektrische crossover, die deels geïnspireerd zal zijn door deze concept car, maar waarschijnlijk met een iets minder avontuurlijke look. Deze 4EverTrophy concept komt ook naar het Salon in Brussel.

Austral 

Deze nieuwe compacte SUV vervangt de Kadjar. Hij is moderner, zowel qua uiterlijk als qua aandrijvingen, want hij is look everbaar als 200 pk 'zelfopladende' hybride, die zelfs achterwielsturing kan krijgen voor meer wendbaarheid. Ook goed gezien zijn de verschuifbare achterbank en het multimediasysteem dat draait op Android Automotive. Hij is ook verkrijgbaar met een benzinemotor, maar niet in diesel.


Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Renault? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Renault-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Maloteaux  Olivier
Over de auteur: Maloteaux Olivier Het autovirus heeft Olivier al in zijn kindertijd besmet. Later volgde een passie voor journalistiek. Hij moest vervolgens alleen nog maar de twee combineren. Olivier is geïnteresseerd in alle soorten auto's uit alle tijdperken, ongeacht de techniek onder het koetswerk. Al heeft hij toch een lichte voorkeur voor coupés en roadsters met een karaktervolle motor...

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Reportage: QUQUQ, een campervan in pakketvorm!

Reportage: QUQUQ, een campervan in pakketvorm!

In plaats van een ‘echte’ camper te moeten kopen, kan je ook tijdelijk de nodige accessoires in een op maat gemaakte module voor je auto aanschaffen. Zoals met de QUQUQ Busbox-4, speciaal gemaakt voor de meest lifestylegeoriënteerde EV van het moment: de VW ID. Buzz!

Scoop: Renault Scénic E-Tech, de elektrische renaissance

Scoop: Renault Scénic E-Tech, de elektrische renaissance

De vroeger erg populaire compacte gezinswagen van Renault ondergaat binnenkort een elektrische transformatie.

Polestar 2 BST Edition 230: exclusief bisnummer

Polestar 2 BST Edition 230: exclusief bisnummer

Polestar brengt opnieuw een gelimiteerde BST Edition-sportversie uit van zijn elektrische berline Polestar 2, die onlangs een facelift kreeg.

Dodge Challenger SRT Demon 170: de ultieme musclecar

Dodge Challenger SRT Demon 170: de ultieme musclecar

De nieuwe Demon levert maar liefst 1.025 pk en kan dankzij speciale slicks de 100 km/u in minder dan 2 seconden bereiken!

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.999
2018
24.489 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 56.181
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km