Renault op de Brussels Motor Show 2023, in elektrische ‘neo retro’-modus

Het Franse merk kijkt met nostalgie terug naar zijn verleden, met de elektrische R4 en R5 concept cars. De nieuwe Scénic krijgt dan weer een radicaal nieuwe look en een elektrische aandrijflijn.

  • Maloteaux  Olivier Maloteaux Olivier
  • 19 december 2022
  • Divers

De recente elektrische Mégane E-tech is natuurlijk een belangrijk model in het gamma, net als de nieuwe Austral SUV en de elektrische versie van de Kangoo (ook verkrijgbaar als lange 7-zitter). Maar het zijn de elektrische R5, R4 en Scenic concept cars die de show stelen op de stand van Renault in Brussel.

Scénic E-Vision 

Wil je zien hoe de nieuwe elektrische Scenic er ongeveer uit zal zien? Ga dan op het Salon kijken naar deze Scénic Vision concept. Het is de weinig verhullende voorloper van het in 2023 verwachte productiemodel, dat ongetwijfeld gebruik zal maken van de motor-batterij combinaties van de Mégane E-Tech.

R5 Prototype 

Dit is niet zomaar een prototype: deze ‘neo retro’ elektrische R5 zal in 2024 werkelijkheid worden en de Zoe vervangen. Hij is zowat even groot en zou een vermogen van 136 pk krijgen. Verwacht een officieel rijbereik van zo’n 400 km. Een sportieve versie met Alpine-logo is ook gepland.

4EverTrophy

Renault lanceert in 2025 een elektrische crossover, die deels geïnspireerd zal zijn door deze concept car, maar waarschijnlijk met een iets minder avontuurlijke look. Deze 4EverTrophy concept komt ook naar het Salon in Brussel.

Austral 

Deze nieuwe compacte SUV vervangt de Kadjar. Hij is moderner, zowel qua uiterlijk als qua aandrijvingen, want hij is look everbaar als 200 pk 'zelfopladende' hybride, die zelfs achterwielsturing kan krijgen voor meer wendbaarheid. Ook goed gezien zijn de verschuifbare achterbank en het multimediasysteem dat draait op Android Automotive. Hij is ook verkrijgbaar met een benzinemotor, maar niet in diesel.


Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Renault? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Renault-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Maloteaux  Olivier
Over de auteur: Maloteaux Olivier Het autovirus heeft Olivier al in zijn kindertijd besmet. Later volgde een passie voor journalistiek. Hij moest vervolgens alleen nog maar de twee combineren. Olivier is geïnteresseerd in alle soorten auto's uit alle tijdperken, ongeacht de techniek onder het koetswerk. Al heeft hij toch een lichte voorkeur voor coupés en roadsters met een karaktervolle motor...

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Microlino nu ook als brommobiel Lite

Microlino nu ook als brommobiel Lite

De Microlino is nu ook beschikbaar als Lite, een brommobiel met een topsnelheid van 45 km/u, waardoor 16-jarigen met een AM-rijbewijs op zak ermee op de baan mogen. Maar ze zullen er heel wat uurtjes op hun studentenjob voor moeten kloppen...

Tesla Roadster: 0-100 km/u in 1 seconde tegen 2025?

Tesla Roadster: 0-100 km/u in 1 seconde tegen 2025?

Dat is toch wat Elon Musk beweert op Twitter - sorry, 'X' - over de nieuwe Tesla Roadster...

Hyundai: einde voor de N-modellen met benzinemotor in Europa

Hyundai: einde voor de N-modellen met benzinemotor in Europa

Hyundai heeft de productie van de i20 N en i30 N stopgezet in Europa. De sportafdeling van het merk schakelt over naar volledig elektrische modellen.

Maserati GranCabrio: eerst met V6

Maserati GranCabrio: eerst met V6

Maserati heeft de GranCabrio officieel voorgesteld. De open versie van de GranTurismo komt eerst als Trofeo met een V6-benzinemotor op de markt, later komt de elektrische Folgore.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 23.599
7 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.990
2019
105.433 km

Diesel, Automaat

€ 36.785
2020
29.990 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km