Renault op de Brussels Motor Show 2023, in elektrische ‘neo retro’-modus

Het Franse merk kijkt met nostalgie terug naar zijn verleden, met de elektrische R4 en R5 concept cars. De nieuwe Scénic krijgt dan weer een radicaal nieuwe look en een elektrische aandrijflijn.

  • Maloteaux  Olivier Maloteaux Olivier
  • 19 december 2022
  • Divers

De recente elektrische Mégane E-tech is natuurlijk een belangrijk model in het gamma, net als de nieuwe Austral SUV en de elektrische versie van de Kangoo (ook verkrijgbaar als lange 7-zitter). Maar het zijn de elektrische R5, R4 en Scenic concept cars die de show stelen op de stand van Renault in Brussel.

Scénic E-Vision 

Wil je zien hoe de nieuwe elektrische Scenic er ongeveer uit zal zien? Ga dan op het Salon kijken naar deze Scénic Vision concept. Het is de weinig verhullende voorloper van het in 2023 verwachte productiemodel, dat ongetwijfeld gebruik zal maken van de motor-batterij combinaties van de Mégane E-Tech.

R5 Prototype 

Dit is niet zomaar een prototype: deze ‘neo retro’ elektrische R5 zal in 2024 werkelijkheid worden en de Zoe vervangen. Hij is zowat even groot en zou een vermogen van 136 pk krijgen. Verwacht een officieel rijbereik van zo’n 400 km. Een sportieve versie met Alpine-logo is ook gepland.

4EverTrophy

Renault lanceert in 2025 een elektrische crossover, die deels geïnspireerd zal zijn door deze concept car, maar waarschijnlijk met een iets minder avontuurlijke look. Deze 4EverTrophy concept komt ook naar het Salon in Brussel.

Austral 

Deze nieuwe compacte SUV vervangt de Kadjar. Hij is moderner, zowel qua uiterlijk als qua aandrijvingen, want hij is look everbaar als 200 pk 'zelfopladende' hybride, die zelfs achterwielsturing kan krijgen voor meer wendbaarheid. Ook goed gezien zijn de verschuifbare achterbank en het multimediasysteem dat draait op Android Automotive. Hij is ook verkrijgbaar met een benzinemotor, maar niet in diesel.


Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Renault? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Renault-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Maloteaux  Olivier
Over de auteur: Maloteaux Olivier Het autovirus heeft Olivier al in zijn kindertijd besmet. Later volgde een passie voor journalistiek. Hij moest vervolgens alleen nog maar de twee combineren. Olivier is geïnteresseerd in alle soorten auto's uit alle tijdperken, ongeacht de techniek onder het koetswerk. Al heeft hij toch een lichte voorkeur voor coupés en roadsters met een karaktervolle motor...

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Focus op Volkswagens MIB4: ChatGPT, IDA en meer

Focus op Volkswagens MIB4: ChatGPT, IDA en meer

De nieuwste evolutie van Volkswagens infotainmentsysteem is meer dan enkel een groter scherm. Dankzij MIB4 heb je nu de kracht en kennis van AI binnen handbereik dankzij een eenvoudig stemcommando.

Smart #5: concept van een grote terreinwagen

Smart #5: concept van een grote terreinwagen

Smart onthult de conceptcar #5 in première op het autosalon van Peking, een middelgrote SUV die ook naast de gebaande paden op zijn gemak moet zijn.

Tesla Model 3 Performance is terug van weggeweest!

Tesla Model 3 Performance is terug van weggeweest!

De gloednieuwe Performance-versie van de Tesla Model 3 levert 460 pk en sprint van 0 tot 100 km/u in 3,1 seconden, met nog steeds 528 km autonomie.

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

De Duitse terreinwagen geboren in 1979 vindt zichzelf opnieuw uit voor het elektrische tijdperk. De elektrische G-Klasse heet echter niet EQG, maar G 580 EQ. De specs zijn alvast veelbelovend...

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 21.500

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 27.547

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.900
2021
1.500 km
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km