Retrokuur voor de Citroën Berlingo!

De Franse bestelwagen vermomt zich als als de bestelversie van de 2CV dankzij de Italiaanse carrossier Caselani.

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 02 augustus 2022
  • Straf

De ontwerpers van Caselani zijn geen onbekenden wat deze retro-escapades betreft. In 2017 maakte de koetsbouwer het al mogelijk om een nieuwe Citroën Jumper om te bouwen tot een moderne replica van de HY die voor het eerst in 1947 gebouwd werd! Nu starten ze met een Berlingo om terug in de tijd te gaan naar de 2CV bestelwagen van de jaren '50! 

Bijna identiek... 

Terwijl de Jumper de ideale kandidaat was voor een transformatie tot HY, er is iets meer fantasie voor nodig om de lijnen van de 2CV te herkennen in deze Berlingo. De moderne en de originele versie hebben dan ook niet echt dezelfde afmetingen. Maar toch is alles aanwezig: de ronde koplampen, de afgeronde voorkant en het gegolfde plaatwerk dat de hele carrosserie bedekt. Het resultaat heeft dan ook bakken charme!

Benzine, diesel en zelfs elektrisch! 

Net als bij de HY levert Caselani alleen de koetswerkpanelen, verder verandert er niets, ook niet onder de motorkap. Daarom heb je de keuze uit alle aandrijvingen van de Berlingo: benzine of diesel. Je kan zelfs een 100% elektrische versie met een rijbereik van 275 km ombouwen! Daarmee zet de 2CV bestelwagen op één of andere manier de stap naar de 21e eeuw.


Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Citroën? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Citroën-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Van kust tot kust: 48 uur achter het stuur van de Jaguar F-Type 75 Edition

Van kust tot kust: 48 uur achter het stuur van de Jaguar F-Type 75 Edition

Jaguar zwaait een icoon in stijl uit in het noorden van het Iberisch schiereiland, met een rit van bijna 1.000 km tussen Sitges en San Sebastian achter het stuur van de nieuwe F-Type 75 Edition. Een test langs de mooiste wegen van Catalonië, Aragon, Navarra en het Baskenland met meer dan 500 pk onder de rechtervoet!

Hyundai heeft genoeg van de traditionele sedan

Hyundai heeft genoeg van de traditionele sedan

Hyundai brengt steeds meer modellen uit met een charismatische look, zoals deze nieuwe Sonata, die duidelijk geen saaie berline meer is.

Peugeot Inception Concept: we mochten hem ontdekken!

Peugeot Inception Concept: we mochten hem ontdekken!

Ter gelegenheid van zijn Europese première konden we Peugeots belangrijke Inception Concept in levende lijve ontdekken. Interesse in een kleine rondleiding van het model?

Volkswagen Polo G40: vergeten sportieveling met trompet!

Volkswagen Polo G40: vergeten sportieveling met trompet!

Een grote compressor in een kleine Polo? Dat klinkt als een verleidelijk recept, en het bewijst dat de Volkswagen-groep – met een klein duwtje in de rug – weldegelijk een echte funauto kan bouwen!

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 49.795
2019
26.488 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 56.181
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km