De nieuwe Rolls-Royce Cullinan Blue Shadow put inspiratie uit… de ruimte!

Slechts 62 exemplaren zullen geassembleerd worden.

  • Sepulchre  Pierre-Benoit Sepulchre Pierre-Benoit
  • 05 juni 2023
  • Straf

Deze SUV die de superlatieven aan elkaar rijgt, krijgt een wel heel lange naam: Rolls-Royce Cullinan Black Badge Blue Shadow Private Collection… een exclusieve editie waarvan er maar 62 exemplaren gebouwd zullen worden en die inspiratie put uit de Kármánlijn, de grens tussen de aardse atmosfeer en de ruimte.

Concreet uit dat zich in een weloverwogen cocktail van kleuren, waarbij hemels blauw en het diepe zwart van de ruimte met elkaar gecombineerd worden. Deze Cullinan krijgt dus een ‘Stardust Blue’ koetswerkkleur met zwarte accenten. Maar dat is nog niet alles. Uiteraard krijgt ook dit model de legendarische ‘Spirit of Ecstacy’ bovenop het radiatorrooster, maar in dit geval is het beeldje gemaakt uit titanium met een blauw getinte lak.

Ook het interieur krijgt zijn deel, met een dashboard en deurpanelen waarvan de kleur van boven naar beneden geleidelijk aan overgaat van zwart in blauw en tenslotte wit. Om daarvoor te zorgen, gebruikt de autobouwer vijf verschillende laktinten, die telkens in zes lagen aangebracht worden om zo te zorgen voor dit visuele effect.

Nog een onderscheidend element: een speciale versie van de ‘Starlight’ dakbekleding die de maan en diens kraters toont. Vijf verschillende kleuren van garen waren er nodig om het geheel te borduren en te zorgen voor een afwerking met textuur. Daarvoor waren zo’n 250.000 steken, 799 witte en 384 blauwe lichtgevende diodes nodig. Tot slot vermelden we ook nog de klok op het dashboard, met blauw geanodiseerde elementen en een ‘Blue Shadow’-gravure.

Het model, waarvan de prijs nog niet vrijgegeven werd, wordt geleverd met een nooit eerder getoonde bagageset, uitgevoerd in de koetswerkkleur van de auto. Je kan zelfs een maquette van de Britse 4x4 bestellen op schaal 1:8, met een werkende verlichting vanbinnen en vanbuiten!

Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Sepulchre  Pierre-Benoit
Over de auteur: Sepulchre Pierre-Benoit Auto’s, herenmode, reizen of gadgets: Pierre-Benoît Sepulchre schrijft voor de lifestylerubriek van verschillende Belgische magazines, en sinds 2013 voor Vroom.
Als stadsjongen heeft hij interesse in nieuwe mobiliteit, maar hij zegt ook geen ‘nee’ tegen een mooie vintage coupé.
Foto's ©: Rolls-Royce.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Genesis onthult zijn nieuwe GV80 Coupe

Genesis onthult zijn nieuwe GV80 Coupe

Het is de eerste SUV-coupé van het Koreaanse premiummerk.

Aston Martin Valhalla: 1.012 pk en fijngeslepen door Alonso

Aston Martin Valhalla: 1.012 pk en fijngeslepen door Alonso

De hybride supercar van Aston Martin is samen met het F1-team van het merk ontwikkeld, inclusief Fernando Alonso en Lance Stroll, en gaat in 2024 in productie met een oplage van 999 exemplaren.

Toekomstige Jeep Wagoneer S krijgt mogelijks 600 pk!

Toekomstige Jeep Wagoneer S krijgt mogelijks 600 pk!

De Jeep Wagoneer S zou de concurrentie kunnen aangaan met de BMW iX, Rivian R1S en andere elektrische super-SUV's.

Vergeten model: Opel Rekord A, 60 jaar een Duitser die dacht dat hij een Amerikaan was!

Vergeten model: Opel Rekord A, 60 jaar een Duitser die dacht dat hij een Amerikaan was!

60 jaar geleden lanceerde Opel de Rekord, een auto met typisch Amerikaanse trekjes... hoewel het wel degelijk een echte Europeaan was! Het merk viert dit jaar met trots de verjaardag van het model. Maar waarom? Wat maakte deze vergeten Opel zo interessant?

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
5 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 56.000
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 21.990
2021
33.000 km