Salon van Brussel 2022: “al 50 merken bevestigd”

Dit is de lijst van merken die al bevestigd hebben voor de komende editie 2022 van de Brussels Motor Show. Samen vertegenwoordigen ze “een marktaandeel van bijna 70%” van de Belgische autosector.

  • Christiaens  Jean-Francois Christiaens Jean-Francois
  • 09 november 2021
  • Sector
  • 1.928 weergaven

Eerder dan een “halfleeg salon”, onder andere door de annulering van de meerderheid van de door D’Ieteren ingevoerde merken (behalve Cupra), maar ook Volvo, kunnen we ook het “glas halfvol” zien. En dus net als salonorganisator Febiac blij zijn met de vele merken in de gangen van het Salon van Brussel 2022 in januari

Ter herinnering: na een jaar overgeslagen te hebben omwille van de coronacrisis, zal de Brussels Motor Show de paleizen van Brussels Expo opnieuw inpalmen van zaterdag 15 januari tot zondag 23 januari. 

Bijna 70 % marktaandeel

“Vanaf het startschot van de voorbereidingen van deze 99ste editie van de Brussels Motor Show hebben we als absolute voorwaarde gesteld dat we een representatieve meerderheid van de auto- en bestelwagenmerken op de Belgische markt wilden samenbrengen,” benadrukt Andreas Cremer, agevaardigd bestuurder van Febiac. “Het is niet zonder trots dat we nu kunnen bevestigen dat onze 2022-editie van de Brussel Motor Show exposanten samenbrengt die gezamenlijk een marktaandeel van bijna 70% van de Belgische autosector vertegenwoordigen.”

50 merken bevestigd

Op dit moment hebben 50 automerken, waaronder een aantal heel nieuwe op onze markt, zoals Bestune, Aiways of nog DFSK, en lichte bedrijfsvoertuigen al bevestigd. Maar dat cijfer kan nog stijgen tijdens de komende dagen: “Hoewel sommige merken nog op het appèl ontbreken, gaan we wel verder in dialoog met hen en blijft onze deur openstaan voor zij die nog willen deelemen,” benadrukte Pierre Lalmand, directeur van de Brussels Motor Show. 

Dit is de lijst met bevestigde merken op 9 november 2021

Abarth, Aiways, Alfa Romeo, Alpina, Alpine, Aston Martin, BAIC, Bentley, BESTUNE, BMW, Cadillac, Citroën, Corvette, Cupra, Dacia, DFSK, DS, FAW, Fiat, Ford, Honda, Hyundai, Isuzu, Iveco, Jeep, Kia, Lamborghini, LEVC, Lexus, Lotus, Maserati, Maxus, McLaren, Mercedes-Benz, MG, MINI, Nissan, Opel, Peugeot, Polestar, Renault, Rolls-Royce, SERES, Shelby, SsangYong, Subaru, Suzuki, Toyota, Tropos.


Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:


Meer lezen over:

Christiaens  Jean-Francois
Over de auteur: Christiaens Jean-Francois Jean-François Christiaens is autojournalist sinds 2005. Hij houdt van alles wat rijdt, van elektrische auto’s tot hypercars.
Maar zijn hart gaat vooral sneller slaan van hot hatches uit het GTI-tijdperk. Hoewel een comfortabele break hem ook weer niet onbewogen laat.
Heet dat dan ouder worden?

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Volvo wil head-up displays revolutionair vernieuwen

Volvo wil head-up displays revolutionair vernieuwen

De autobouwer investeert in een bedrijf dat gespecialiseerd is in optica en beeldvorming.

Mercedes Vision EQXX komt dichterbij

Mercedes Vision EQXX komt dichterbij

Het merk onthult een tweede teaser van zijn elektrische marathonloper.

Ambition 2030: Nissan toont zijn toekomst met 4 verleidelijke concepts

Ambition 2030: Nissan toont zijn toekomst met 4 verleidelijke concepts

Nissan lanceert tegen 2030 heel wat nieuwe elektrische modellen. Het merk gunt ons een eerste blik dankzij deze 4 concepts.

Toyota Corolla, digitale verbetering voor 2022

Toyota Corolla, digitale verbetering voor 2022

We kunnen moeilijk spreken over een facelift wanneer er niets verandert op het vlak van design. Maar toch krijgt de japanner een aantal aanpassingen.

Aanbevolen tests voor jou

4,0 /5 Test: Ford Mustang Mach-E GT, elektrisch Zwitsers zakmes

Test: Ford Mustang Mach-E GT, elektrisch Zwitsers zakmes

Hij is agressiever, sportiever en dynamischer, maar toch gedraagt deze GT-versie van de Amerikaanse SUV zich niet zoals de ontembare volbloed die we hadden verwacht…

3,4 /5 Test: Citroën ë-Berlingo, elektrisch met het hele gezin

Test: Citroën ë-Berlingo, elektrisch met het hele gezin

Na de ë-C4 komt Citroën met een puur elektrische variant van zijn meest populaire bestelbreak. Deze volledig uitstootvrije ë-Berlingo is een opsteker voor kroostrijke gezinnen op zoek naar een auto die zowel schoon als praktisch is.

3,4 /5 Test: Ford Ranger, 4 speciale edities van de nummer één

Test: Ford Ranger, 4 speciale edities van de nummer één

Om hulde te brengen aan het huidige Ranger-gamma en eraan te herinneren dat er nog exemplaren te koop zijn, heeft Ford niet minder dan 4 speciale edities voorgesteld! We gaan op pad met de Wolftrack, Stormtrak, Raptor SE en MS-RT!

3,9 /5 Test: BMW M240i xDrive, plezier in het vizier

Test: BMW M240i xDrive, plezier in het vizier

Terwijl de 1-Reeks een brave voorwieltrekker is geworden heeft BMW voor zijn nieuwe 2-Reeks vastgehouden aan een achterwielaangedreven architectuur. Maar weet die nog steeds de “Freude am Fahren” te bieden die het merk zo dierbaar is?

Aanbevolen advies voor jou

Meer adviezen
Toekomstig collectors’ item: Lotus 2 Eleven, radicaler wordt het niet

Toekomstig collectors’ item: Lotus 2 Eleven, radicaler wordt het niet

In 2007 stelde Lotus op het salon van Genève een radicaal model voor, bedoeld om asfalt te gaan verslinden op circuits: de Lotus 2 Eleven. Verrassend voor een auto van dit kaliber is dat bepaalde exemplaren – voor een heel redelijke meerprijs – gehomologeerd waren voor de openbare weg.

5 dingen die je moet weten voor je koopt: Range Rover Classic, de coolste 4x4

5 dingen die je moet weten voor je koopt: Range Rover Classic, de coolste 4x4

In zijn 26-jarige carrière heeft de Range Rover Classic de reputatie gekregen dat hij de uitvinder was van het segment van de luxe-SUV. Hij voelt zich net zo goed in zijn sas in de chicste winkelstraat als in de wildernis en kan echt alles, zoals bijvoorbeeld zijn bestuurder een nog coolere uitstraling geven.

In Nederland kunnen nu ook niet-Tesla’s gaan Superchargen

In Nederland kunnen nu ook niet-Tesla’s gaan Superchargen

Zoals beloofd stelt Tesla zijn Supercharger-snellaadnetwerk open voor auto’s van andere merken. De Texanen beginnen voorzichtig, met een proefproject in Nederland.

Top 10 van de meest betrouwbare automerken in 2021

Top 10 van de meest betrouwbare automerken in 2021

De Japanse merken kunnen, nog maar eens, uitstekende resultaten voorleggen in deze nieuwe betrouwbaarheidsstudie.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Diesel, Automaat

€ 30.995

Diesel, Automaat

€ 30.995

Elektrisch, Andere

€ 33.990
2020
1 km

Diesel, Manueel

€ 34.099
2021

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 31.700
2018
83.625 km

Diesel, Manueel

€ 13.600
2017
83.944 km

Benzine, Automaat

€ 31.800
2019
25.699 km

Benzine, Manueel

€ 10.200
2017
108.069 km