Salon van Genève 2021 zou waarschijnlijk geannuleerd

De afgelasting van editie 2020 is een zware klap geweest voor de organisatie.
  • Sepulchre  Pierre-Benoit Sepulchre Pierre-Benoit
  • 29 mei 2020
  • Sector

Minder dan een week voor de opening van het Salon van Genève in maart van dit jaar moest het als gevolg van een beslissing van de Zwitserse Federale Raad worden geannuleerd omwille van de gezondheidscrisis. Nochtans waren de meeste stands al gemonteerd en stond alle gerekruteerde personeel klaar om in actie te schieten.

Het was een mokerslag voor de organisatie, die in een recent persbericht laat weten dat de organisatie van een salon in 2021 “heel onzeker” is geworden. De afgelasting van dit jaar heeft namelijk heel wat financiële en logistieke gevolgen gehad. Het is een stevige klap geweest voor de stichting die elk jaar het salon organiseert (en die een verlies van meer dan 10 miljoen euro heeft moeten slikken), maar ook voor de constructeurs, die nadrukkelijk hebben gevraagd om ook volgend jaar geen autosalon in Zwitserland te organiseren.

Brussel in koppositie

Deze situatie zou in het voordeel kunnen spelen van het ‘kleine’ salon van Brussel. Na de annulering van de Mondial de l’Automobile in Parijs en het waarschijnlijke uitstel van het volgende salon van Genève tot 2022 wordt hun rivaal in Brussel ineens een van de laatste evenementen die nog goed boeren op het Oude Continent. Op dit moment kan enkel nog het nieuwe salon van München, dat gepland is voor september 2021, met Brussel wedijveren, maar dat komt wel veel later op het jaar.

Meer lezen over:

Sepulchre  Pierre-Benoit
Over de auteur: Sepulchre Pierre-Benoit Auto’s, herenmode, reizen of gadgets: Pierre-Benoît Sepulchre schrijft voor de lifestylerubriek van verschillende Belgische magazines, en sinds 2013 voor Vroom.
Als stadsjongen heeft hij interesse in nieuwe mobiliteit, maar hij zegt ook geen ‘nee’ tegen een mooie vintage coupé.
Foto's ©: GIMS.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Focus op Volkswagens MIB4: ChatGPT, IDA en meer

Focus op Volkswagens MIB4: ChatGPT, IDA en meer

De nieuwste evolutie van Volkswagens infotainmentsysteem is meer dan enkel een groter scherm. Dankzij MIB4 heb je nu de kracht en kennis van AI binnen handbereik dankzij een eenvoudig stemcommando.

Tesla Model 3 Performance is terug van weggeweest!

Tesla Model 3 Performance is terug van weggeweest!

De gloednieuwe Performance-versie van de Tesla Model 3 levert 460 pk en sprint van 0 tot 100 km/u in 3,1 seconden, met nog steeds 528 km autonomie.

Smart #5: concept van een grote terreinwagen

Smart #5: concept van een grote terreinwagen

Smart onthult de conceptcar #5 in première op het autosalon van Peking, een middelgrote SUV die ook naast de gebaande paden op zijn gemak moet zijn.

Range Rover Electric speelt op ijs

Range Rover Electric speelt op ijs

Land Rover laat de eerste beelden zien van zijn toekomstige Range Rover Electric zonder camouflage, en vertelt ons meer over zijn innovatieve tractiecontrole.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 21.500

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km