Scoop: Audi A4 Avant wint aan sex-appeal

Met zijn gestroomlijnde lijnen en opvallende "ogen" wil de toekomstige generatie Audi A4 Avant flirterige knipogen sturen...

  • Christiaens  Jean-Francois Christiaens Jean-Francois
  • 06 maart 2023
  • Toekomst

In vergelijking met de vele lanceringen die BMW en Mercedes de afgelopen maanden hebben voorgesteld, lijkt Audi momenteel een beetje achter te hinken op het gebied van nieuwigheden... Maar de situatie zal binnenkort veranderen. We kijken vooral uit naar de lancering van de toekomstige elektrische SUV's Q6 e-tron en Q6 e-tron Sportback. Wat betreft de thermische modellen, komt de zesde generatie van de Audi A4 in het vizier. Onze spionnen hebben zojuist de Avant-breakversie met zijn definitieve outfit betrapt.

Shooting break

Over het algemeen zouden de afmetingen van deze nieuwe generatie A4 vrij dicht bij die van de huidige versie moeten blijven, aangezien Audi hetzelfde MLB-platform behoudt. De hier opgemerkte breakversie onderscheidt zich echter door een iets dynamischer uitstraling, met een iets aflopende achterkant en een globaal sportievere houding.

Op dit testmodel zijn ook de nieuwe matrix koplampen te zien die op de A4 zullen worden toegepast.

Ook in e-tron?

Deze A4 zal beschikbaar zijn met geëlektrificeerde motoren. De instapversies zullen minimaal beschikken over een 48-volt hybride-aandrijving om te voldoen aan de toekomstige Euro 7-normen, maar oplaadbare hybride-aandrijvingen zijn ook gepland.

Merk op dat, net als BMW, die zowel thermische 4 Reeksen als volledig elektrische i4's aanbiedt, Audi ook pure elektrische varianten van deze nieuwe A4-generatie zal aanbieden. Deze varianten, genaamd A4 e-tron, zouden dan worden ontwikkeld op een andere technische basis, namelijk de PPE (Premium Platform Electric), ontwikkeld in samenwerking met Porsche.

Geëlektrificeerde RS4's?

Om sportievelingen te verleiden, zou Audi twee varianten van zijn RS4 kunnen aanbieden: een herlaadbare hybrideversie van zijn V6 en een RS4 e-tron, aangedreven door twee elektrische motoren. In beide gevallen zou het totale vermogen bijna 500 pk moeten bedragen.

Deze nieuwe generatie A4 zal binnenkort officieel worden onthuld voor een commerciële lancering die nog steeds gepland staat voor 2023.


Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Audi A4? Kies uit meer dan 35.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Audi A4-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Christiaens  Jean-Francois
Over de auteur: Christiaens Jean-Francois Jean-François Christiaens is autojournalist sinds 2005. Hij houdt van alles wat rijdt, van elektrische auto’s tot hypercars.
Maar zijn hart gaat vooral sneller slaan van hot hatches uit het GTI-tijdperk. Hoewel een comfortabele break hem ook weer niet onbewogen laat.
Heet dat dan ouder worden?
Foto's ©: Automedia.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Win een plaats als co-piloot in een Porsche GT3 of GT4!

Win een plaats als co-piloot in een Porsche GT3 of GT4!

Ben jij er klaar voor om de sensatie van je leven te ervaren? Vroom heeft 5 felbegeerde plaatsen veiliggesteld, zodat jij de co-piloot kan worden van een Porsche GT3 of GT4 tijdens de Porsche Club Francorchamps Days op 8 of 9 april. Wees er snel bij voordat deze unieke kans aan je voorbij gaat!

Reportage: QUQUQ, een campervan in pakketvorm!

Reportage: QUQUQ, een campervan in pakketvorm!

In plaats van een ‘echte’ camper te moeten kopen, kan je ook tijdelijk de nodige accessoires in een op maat gemaakte module voor je auto aanschaffen. Zoals met de QUQUQ Busbox-4, speciaal gemaakt voor de meest lifestylegeoriënteerde EV van het moment: de VW ID. Buzz!

Mitsubishi XRT Concept: de toekomstige L200?

Mitsubishi XRT Concept: de toekomstige L200?

Deze Mitsubishi XRT Concept is de voorbode van de volgende L200. Hij komt op de markt in Thailand en vervolgens in de rest van Azië en Oceanië, maar zal hij tot Europa geraken?

Volkswagen Polo G40: vergeten sportieveling met trompet!

Volkswagen Polo G40: vergeten sportieveling met trompet!

Een grote compressor in een kleine Polo? Dat klinkt als een verleidelijk recept, en het bewijst dat de Volkswagen-groep – met een klein duwtje in de rug – weldegelijk een echte funauto kan bouwen!

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 56.181
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.999
2018
24.489 km