Audi had reeds aangekondigd dat er een nieuwe SUV aan zit te komen die onder de Q3 wordt gepositioneerd. Net zoals de concurrenten BMW en Mercedes is Audi begonnen aan een heus modellen offensief en het plant niet minder dan 60 nieuwe wagens tegen het einde van dit decennium.

Francois Piette
5/01/2016 14:52:33

Daar waar we eerst spraken over de Q1 lijkt het er steeds meer op dat Audi de Q2 als typebenaming wil gebruiken. Op deze foto’s zien we hoe een prototype de gesel van het hoge noorden in Scandinavië moet ondergaan. Op het eerste gezicht lijkt het niet zo’n heel compacte wagen, maar het gaat wel degelijk over de meest compacte SUV van Audi. Die zal tussen de 4,2 en de 4,3 meter lang zijn. Die respectabele lengte bekomt hij omdat de nieuweling gebouwd wordt op het nieuwe moduleerbare platform van de groep (MQB) en niet op de basis van de kleine A1.

Driecilinder diesel
Het algemene design lijkt meer dynamisch dan dat van de Q3 en de Q5. Zijn indrukwekkende grille en zijn scherpe lijnen zorgen er bovendien voor dat hij meer aansluit bij de Audi-modellen die onlangs zijn geïntroduceerd. Onder de motorkap verwachten we geen grote verrassingen want deze Duitser zal de gekende motorisaties uit de VW-stal gebruiken, inclusief de nieuwe driecilinder diesel.

Tot 310 pk? 
Ook sportversies verwachten we in het aanbod. De kans bestaat dat een SQ2 zijn intrede doet met de 2.0 TDI biturbo motor uit de Passat of een RS Q2 die voorzien kan zijn van de viercilinder benzinemotor met turbo en 310 pk. Een motor die we ook al terug zagen in de TTS… Maar dat zijn voorlopig allemaal geruchten. Officiële verklaringen verwachten we maar later dit jaar. De mogelijke commercialisering van de wagen zou aan het einde van 2016 kunnen worden opgestart. Deze Audi wordt daarmee een rechtstreekse concurrent van de Mini Countryman.

Je gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
Je gebruikt een oude versie van Safari en/of iOS. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.