Scoop: Audi Q6 e-tron, ook als Sportback

De Audi-versie van de toekomstige elektrische Porsche Macan komt er ook in een versie met een aflopende daklijn. Dit is een gecamoufleerd voorsmaakje van die toekomstige Audi Q6 e-tron Sportback.

  • Christiaens  Jean-Francois Christiaens Jean-Francois
  • 19 juli 2022
  • Toekomst

Afgelopen zomer betrapten onze spionnen de toekomstige 100% elektrische Audi Q6 e-tron SUV in volle ontwikkeling. Een model waarop we niet al te lang meer zullen moeten wachten om hem officieel te kunnen ontdekken, want de marktintroductie staat nog steeds gepland voor 2022.

Dit keer is het de versie met aflopende daklijn, Sportback volgens Audi-traditie, die onze spionnen in Ingolstadt hebben betrapt. Een Q6 e-tron Sportback die in het elektrische SUV coupé-gamma van Audi een plek zal krijgen tussen de Q4 e-tron Sportback en de e-tron Sportback.

Als neefje van de toekomstige elektrische Porsche Macan zal deze Q6 e-tron gebruikmaken van het nieuwe 800 volt PPE (Premium Platform Electric) platform. Hierdoor kan hij snel worden opgeladen met een vermogen tot 350 kW. De toekomstige Q6 e-tron en Q6 e-tron Sportback zouden een WLTP-rijbereik krijgen van meer dan 500 km.

Er zullen uiteraard verschillende aandrijvingscombinaties zijn, waaronder een instapversie met één enkele elektromotor (achterwielaandrijving). De meest gespierde versie, die ongetwijfeld een RS-logo zal krijgen, net als de RS e-tron GT, moet tot 600 pk bieden. Maar ook in zijn 'bravere' versies moet de Q6 e-tron Sportback, al dan niet optioneel, kunnen genieten van torque vectoring en vierwielbesturing om zijn dynamisch gedrag te bevorderen.

De lancering van dit Sportback-model zal naar verwachting volgen na de lancering van de 'klassieke' Q6 e-tron later dit jaar.

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een elektrische auto? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste elektrische autozoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Christiaens  Jean-Francois
Over de auteur: Christiaens Jean-Francois Jean-François Christiaens is autojournalist sinds 2005. Hij houdt van alles wat rijdt, van elektrische auto’s tot hypercars.
Maar zijn hart gaat vooral sneller slaan van hot hatches uit het GTI-tijdperk. Hoewel een comfortabele break hem ook weer niet onbewogen laat.
Heet dat dan ouder worden?
Foto's ©: Automedia.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Hyundai heeft genoeg van de traditionele sedan

Hyundai heeft genoeg van de traditionele sedan

Hyundai brengt steeds meer modellen uit met een charismatische look, zoals deze nieuwe Sonata, die duidelijk geen saaie berline meer is.

Peugeot Inception Concept: we mochten hem ontdekken!

Peugeot Inception Concept: we mochten hem ontdekken!

Ter gelegenheid van zijn Europese première konden we Peugeots belangrijke Inception Concept in levende lijve ontdekken. Interesse in een kleine rondleiding van het model?

Renault Espace: Austral XXL

Renault Espace: Austral XXL

De 6e generatie Espace is uiteindelijk slechts een 21 cm langere Austral met 7 zitplaatsen... Maar dat belet Renault niet om te verkondigen dat je meer ruimte hebt aan boord dan bij de vorige generatie!

Fisker Ocean: 707 km WLTP, recordbereik voor een elektrische SUV

Fisker Ocean: 707 km WLTP, recordbereik voor een elektrische SUV

Fisker wil een impact maken met zijn elektrische SUV Ocean. De ‘Extreme’-versie krijgt een WLTP-autonomie van 707 km, “de grootste actieradius van alle batterij-elektrische SUV’s in Europa”.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 33.490
2021
19.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 56.181
2021
1.500 km