We hadden het kunnen denken. De BMW M2 is een regelrecht schot in de roos, maar daar willen de Duitsers het natuurlijk niet bij laten. Een extremere variant? Die komt er binnenkort.

Wim Bervoets
11/07/2017 9:09:02

De BMW M2 volgt daarmee in de voetsporen van de M3 en M4. Die krijgen gewoonlijk later in hun levensloop enkele radicalere afgeleiden. Zo brachten de Beiers meer dan een jaar geleden de hardcore M4 GTS in een beperkte reeks op de markt, en pakte het een paar maanden geleden nog uit met de – nu ja – minder extreme M4 CS.

Zelfde motor?

BMW houdt de lippen nog stijf op elkaar over wat het met de M2 van plan is. Zeker is alvast dat er meer pk’s uit de zescilinder zullen worden gepuurd, het chassis zal worden scherpgesteld en het gewicht zal worden verlaagd, dankzij het gebruik van aluminium en panelen uit met koolstofvezel versterkt plastic. Het vermogen zou rond de 400 pk komen te liggen, maar de vraag is: uit welke zescilinder?

In de wandelgangen wordt er namelijk gefluisterd dat de M2 CS misschien zijn toevlucht neemt tot een teruggeschroefde versie van de motor uit de M3 en M4. Voor de finale beslissing is het wellicht wachten tot het salon van Genève begin volgend jaar.

Je gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
Je gebruikt een oude versie van Safari en/of iOS. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.