Nu Mercedes zijn A-Klasse vernieuwd heeft, is het logisch dat de B-Klasse in zijn kielzog volgt. Al was daar even twijfel over…

Wim Bervoets
07/06/2018

De vraag is immers hoe populair klassieke monovolumes nog zijn in SUV-tijden. Mercedes heeft immers de GLA, die binnenkort ook vernieuwd wordt, en de GLC. Maar in Beieren rijdt de 2-Reeks Active Tourer rond, en die mikt met succes op een specifieke groep klanten.

MBUX

Er komt dus een derde generatie van de B-Klasse. Die zal wellicht het platform overnemen van de A-Klasse, en er heel wat stijlkenmerken gemeen mee hebben. Maar gaat de A-Klasse zelf voor sportiviteit, dan trekt de B-Klasse eerder de kaart van de elegante stijl. Het geavanceerde MBUX-infotainmentsysteem zal ook in deze nieuweling zijn intrede doen.

Plug-inhybride

Over het motorpalet is nog niet veel geweten, maar wellicht krijgt de B-Klasse de 1.4 en 2.0 turbobenzine en de 1.5 turbodiesel uit respectievelijk de A 200, A 250 en A 180d. Er is ook sprake van een plug-inhybride. Of de Electric Drive terugkomt, is nog niet duidelijk. De nieuwe B-Klasse wordt wellicht later dit jaar nog voorgesteld, en zou begin 2019 in de showroom staan.

Je gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
Je gebruikt een oude versie van Safari en/of iOS. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.