Mercedes’ volgende GLE wordt eindelijk een echte GLE. Het huidige model, dat een gefacelifte M-Klasse is, wordt dit jaar nog afgelost.

Wim Bervoets
11/05/2018

De GLE die op dit moment op onze wegen rondrijdt, is in de basis nog steeds de M-Klasse die in 2011 debuteerde. In 2015 kreeg die M-Klasse een grondige facelift, sindsdien gaat hij als GLE door het leven.

Hybride

De nieuwe generatie, die dit jaar verwacht wordt, zou een evolutie van het GLC-platform krijgen. De basisversies beginnen met viercilinders onder de kap, terwijl vierwielaandrijving niet voorzien is voor diezelfde instapversies. Hoger in het gamma maken zes- en achtcilinders hun opwachting, met fulminante AMG 53- en 63-modellen als kers op de taart. Diesels en plug-inhybrides zullen uiteraard niet ontbreken.

MBUX

Binnenin verwachten we heel wat inspiratie van de E-Klasse, met grote, horizontale schermen voor het instrumentenpaneel en het infotainmentsysteem. Dat laatste maakt ongetwijfeld de sprong van het Comand-systeem naar het nieuwe MBUX, dat in de A-Klasse werd geïntroduceerd.

Je gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
Je gebruikt een oude versie van Safari en/of iOS. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.