Scoop: de toekomstige Skoda Kodiaq blijft trouw aan de verbrandingsmotor

De grote zevenzits SUV van Skoda gaat voor nog een generatie met verbrandingsmotor.

  • Christiaens  Jean-Francois Christiaens Jean-Francois
  • 20 februari 2023
  • Toekomst

Skoda breidt zijn elektrische familie binnenkort uit met een grote zevenzits SUV. Het model, dat net boven de huidige Enyaq en Enyaq Coupé gepositioneerd wordt, zal een afgeleide zijn van de Vision 7S concept. Maar dat betekent niet dat het merk zijn huidige grote SUV met verbrandingsmotor, de Kodiaq, laat vallen. Onze spionnen hebben immers net een ontwikkelingsmodel voor de volgende generatie van dat model betrapt

Gepland voor 2024

De huidige Kodiaq, die in 2016 op de markt kwam en in 2021 hertekend werd, zal begin volgend jaar de fakkel overdragen aan dit nieuwe model. Skoda zou hem echter al eind dit jaar in zijn definitieve versie tonen, zonder camouflage. 

Op dit ontwikkelingsmodel kunnen we echter al spotten dat de toekomstige Kodiaq de nieuwe grille van het Tsjechische merk krijgt, in combinatie met slanker getekende koplampen die we ook al konden zien op de nieuwste Octavia en Fabia. De toekomstige Kodiaq behoudt ook een eerder rechtlijnig profiel dat zorgt voor meer interieurruimte en praktische aspecten. De volgende generatie van zijn Duitse neefje, de Volkswagen Tiguan die ook al door onze spionnen betrapt werd tijdens zijn ontwikkeling, krijgt in elk geval een meer aflopende daklijn.

Geëlektrificeerde MQB

Op technisch vlak behoudt deze toekomstige generatie van de Skoda Kodiaq het MQB-platform met verbrandingsmotor, net als de huidige generatie. Dat wordt echter aangepast naar de nieuwste benzine- en dieselaandrijvingen van de Volkswagen groep. Dat betekent dat 48V micro-hybride technologie zijn opwachting maakt onder de motorkap van de Kodiaq en dat we ook plug-in hybride uitvoeringen mogen verwachten.

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Skoda Kodiaq? Kies uit meer dan 35.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Skoda Kodiaq-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Christiaens  Jean-Francois
Over de auteur: Christiaens Jean-Francois Jean-François Christiaens is autojournalist sinds 2005. Hij houdt van alles wat rijdt, van elektrische auto’s tot hypercars.
Maar zijn hart gaat vooral sneller slaan van hot hatches uit het GTI-tijdperk. Hoewel een comfortabele break hem ook weer niet onbewogen laat.
Heet dat dan ouder worden?
Foto's ©: Automedia.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Opel Grandland 2024: elektrische SUV vol licht en energie

Opel Grandland 2024: elektrische SUV vol licht en energie

Opel heeft zijn grootste SUV Grandland vernieuwd voor 2024. Deze tweede generatie zit vol nieuwigheden voor het Duitse merk op vlak van licht, maar ook op vlak van elektrische technologie met een actieradius van 700 km.

Range Rover Electric speelt op ijs

Range Rover Electric speelt op ijs

Land Rover laat de eerste beelden zien van zijn toekomstige Range Rover Electric zonder camouflage, en vertelt ons meer over zijn innovatieve tractiecontrole.

Aston Martin DBX: nieuw interieur en nu altijd 707 pk

Aston Martin DBX: nieuw interieur en nu altijd 707 pk

De Aston Martin DBX is voortaan enkel nog maar leverbaar als 707 en krijgt een nieuw dashboard, met een hoogdnodige update op technologisch vlak.

Smart #5: concept van een grote terreinwagen

Smart #5: concept van een grote terreinwagen

Smart onthult de conceptcar #5 in première op het autosalon van Peking, een middelgrote SUV die ook naast de gebaande paden op zijn gemak moet zijn.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 23.748

Diesel, Manueel

€ 32.584

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km