De huidige Mercedes GLS is intussen al een vijftal jaar op de markt. De concurrentie heeft in die vijf jaar niet stilgezeten, dus Mercedes mag zich niet zomaar de kaas van het brood laten eten. Aan deze foto’s te zien, zijn ze dat in Stuttgart ook niet van plan!

Wim Bervoets
9/10/2017 14:06:47

Met de Audi Q7 die vorig jaar vernieuwd werd, de Bentley Bentayga die zich komt moeien in het segment van de luxueuze SUV’s en BMW dat aan een X7 werkt, beweegt er heel wat in het topsegment. Dan hebben we het nog niet over de eeuwige Range Rover… De Mercedes GLS, die in 2012 debuteerde, gaat stilaan naar het einde van zijn carrière.

Lichter… en groener

Aan de opvolger wordt naarstig gewerkt. Die zou dankzij een nieuw platform heel wat overtollige kilo’s verliezen, maar nog steeds plaats bieden aan zeven passagiers. Binnenin verwachten we een grondige update van de rijhulp, wellicht met de S-Klasse als voorbeeld. Onder de motorkap zal er plaats zijn voor de nieuwe zescilinders-in-lijn die de huidige V6-exemplaren vervangen. Een AMG-versie mag uiteraard niet ontbreken, net als de obligate hybrideversie. Tot slot wordt er in de wandelgangen gefluisterd dat deze GLS net als de S-Klasse een Maybach-behandeling zou krijgen. Zijn première? Die wordt verwacht in 2019.

Je gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
Je gebruikt een oude versie van Safari en/of iOS. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.