De huidige Peugeot 2008 debuteerde in 2013 en kreeg in 2016 een facelift. De opvolging is in zicht, en zou de brave crossoverlooks van het huidige model wel eens achterwege kunnen laten…

Wim Bervoets
17/05/2018

De render is natuurlijk maar een visuele interpretatie van hoe de 2008-opvolger er uit kan zien, maar als je naar het succes van de 3008 en 5008 kijkt, zou het ons niet verbazen als Peugeot dezelfde behandeling voorziet voor zijn kleinste crossover.

Nieuw platform

Radicalere en scherpere looks dus, en een platform dat de volgende generatie zal delen met andere compacte SUV’s uit de PSA-stal. De Opel Crossland X en Citroën C3 Aircross liggen voor de hand, maar zij doen een beroep op een evolutie van een ouder platform. De 2008 krijgt dus wellicht een nieuwe basis, die zich beter leent voor hybride en elektrische interpretaties.

Onder de motorkap verwachten we daarnaast nog de kleinste PSA-motoren: de PureTech-driecilinders van 1,2 liter en de 1.5 BlueHDi. De nieuwe Peugeot 2008 wordt later dit jaar, ten laatste begin volgend jaar verwacht.

Je gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
Je gebruikt een oude versie van Safari en/of iOS. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.