Dat Mini aan een volledig elektrisch model van zijn klassieke Hatch werkt, is geen geheim. Dat de ontwikkeling stilaan de eindfase nadert, bewijzen deze foto’s.

Wim Bervoets
06/03/2018

Het conceptmodel, de Mini Electric Concept, was in januari nog te zien bij ons op het Autosalon. De productieversie zou in 2019 moeten volgen, als we de geruchten mogen geloven. Veel meer dan dat is er echter nog niet geweten over de 100% elektrische Mini, behalve dat die wellicht de naam Mini Cooper E zou meekrijgen en dat zijn looks wellicht niet veel zullen verschillen van die van de gewone Mini’s, op enkele specifieke details na die zijn elektrische inborst in de verf moeten zetten.

Inspiratie bij i3

In de wandelgangen wordt er gefluisterd dat de Cooper E – laten we hem voor het gemak even zo noemen – twee vermogensversies zal krijgen. Dat is niet zo verwonderlijk, want de BMW i3 past sinds kort hetzelfde principe toe, met de 170 pk sterke gewone i3 en de 184 pk sterke i3 S. Een eventuele Mini Cooper S E zou dus ook tot de mogelijkheden behoren. Wordt vervolgd in 2019.

Je gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
Je gebruikt een oude versie van Safari en/of iOS. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.