Scoop: ook de Opel Corsa binnenkort met 'Vizor'

De Corsa krijgt een ingrijpende restyling. Hij krijgt daarbij ook de 'Vizor' neus die zijn opwachting maakt in het volledige Opel-gamma.

  • Christiaens  Jean-Francois Christiaens Jean-Francois
  • 14 november 2022
  • Toekomst

De in 2019 gelanceerde huidige generatie van de Corsa was één van de eerste grote lanceringen voor Opel sinds het onderdeel werd van de Franse PSA-groep. Deze zesde generatie van de Corsa deelt zijn technische basis dan ook met de Peugeot 208 en de e-208, en maakte van de gelegenheid gebruik om een puur elektrische versie aan zijn catalogus toe te voegen. Net als zijn geëlektrificeerde Franse neef, die onlangs nog een kleine update kreeg, zou de elektrische Corsa binnenkort een krachtigere elektromotor en een groter rijbereik moeten krijgen.

Vizor

Maar de Opel Corsa zal ook qua look visueel genieten van deze update dankzij een uitgebreidere cosmetische facelift. De Corsa werd gelanceerd vóór de introductie van de nieuwe designtaal van Opel, die de zogenaamde 'Vizor' introduceerde aan de voorkant, en zal naar verwachting van de facelift gebruik maken om de look van zijn nieuwere broers en zussen te volgen. Dat was al het geval bij de restyling van de Grandland en Crossland SUV's, die ook de Vizor-grille aangemeten kregen.

Zoals je op deze foto kan zien, zou de Corsa de look van zijn grote broer, de Astra, moeten volgen, die de grille, het logo en de koplampen combineert onder dezelfde doorschijnende cover.

Onze spionnen hebben nog geen foto’s kunnen maken van de achterkant  van de hertekende Corsa, maar die zou vrij vergelijkbaar moeten blijven met de huidige versie. Wel zou zijn naam in grote C-O-R-S-A letters  midden op de achterklep krijgen, zoals het geval is bij de laatste modellen van het merk met de bliksemschicht in zijn logo.

Lente 2023

De opgefriste Corsa staat waarschijnlijk in de lente van volgend jaar bij de dealer. Naast de verbeteringen aan zijn elektrische versie, zou ook het  gamma van verbrandingsmotoren een lichte technische update moeten krijgen, met de veralgemening van micro-hybride techniek. Er zijn ook geruchten dat de dieselmotor stilletjes uit de catalogus zou kunnen verdwijnen....


Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Opel Corsa? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Opel Corsa-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Christiaens  Jean-Francois
Over de auteur: Christiaens Jean-Francois Jean-François Christiaens is autojournalist sinds 2005. Hij houdt van alles wat rijdt, van elektrische auto’s tot hypercars.
Maar zijn hart gaat vooral sneller slaan van hot hatches uit het GTI-tijdperk. Hoewel een comfortabele break hem ook weer niet onbewogen laat.
Heet dat dan ouder worden?
Foto's ©: Automedia.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Alles wat je moet weten over Lynk & Co

Alles wat je moet weten over Lynk & Co

Misschien wist je het al, maar Lynk & Co is veel meer dan zomaar de constructeur van de SUV 01 die in Europa wordt verkocht…

Heeft de Smart Fortwo nog een toekomst?

Heeft de Smart Fortwo nog een toekomst?

Smart is op zoek naar een industriële partner om de volgende generatie van zijn elektrische tweezitter te produceren.

5 onbekende auto's met een V10

5 onbekende auto's met een V10

Ooit waren verbruik en CO2-uitstoot nog minder van belang...

De Alfa Romeo Milano is niet meer. Leve de Alfa Romeo Junior!

De Alfa Romeo Milano is niet meer. Leve de Alfa Romeo Junior!

De Italiaanse regering had het niet zo voor het idee dat Alfa Romeo de naam van de hoofdstad van Lombardije zou gebruiken voor zijn compacte SUV.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 21.500

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km