Lang duurt het niet meer voor de volgende generatie van de legendarische Porsche 911 wordt voorgesteld. Een imposante Turbo bovenaan het 911-gamma mag dan uiteraard niet ontbreken.

Wim Bervoets
19/04/2018

Porsche stuurde onlangs een teaserfoto van de nieuwe generatie 911 de wereld in. Die wordt intern 992 genoemd, en komt later dit jaar op de markt. Naar goede gewoonte duurt het dan niet veel langer voor we de Turbo mogen verwelkomen.

Hybride

Die bestaat in de huidige 991-generatie in twee versies: de “gewone” Turbo met 540 pk, en de Turbo S met 580 pk. De volgende Turbo baseert zich wellicht opnieuw op de zescilinder boxermotor met twee turbo’s, maar zoekt zijn vermogen waarschijnlijk hogerop, in de buurt van de 600 pk. Een Turbo S komt er ongetwijfeld ook, en daarvan wordt gefluisterd dat die hybride ondersteuning zou krijgen. Waarom niet, als je ziet wat de Panamera Turbo S E-Hybrid kan neerzetten…

Digitaal

Visueel verwachten we een discrete evolutie, met opnieuw een opgeklopt koetswerk, grote luchthappers op de flanken en een stevige achterspoiler. Het interieur krijgt een stevige update, met een digitaal instrumentenpaneel. We zouden er niet van opkijken als de middenconsole eveneens dezelfde digitale behandeling met twee touchscreens krijgt als in de Panamera. De volgende Porsche 911 Turbo komt waarschijnlijk eind 2019 op de markt.

Je gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
Je gebruikt een oude versie van Safari en/of iOS. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.