Met een debuut dat dateert van begin 2015 en een stalgenoot die beter scoort in de verkoopcijfers, is een facelift aan de orde voor Renaults SUV, de Kadjar. Die wordt verwacht tegen het salon van Parijs.

Wim Bervoets
21/06/2018

De stalgenoot waarover we spreken, komt van een van de andere merken uit de alliantie tussen Renault, Nissan en Mitsubishi: de Nissan Qashqai. Die deelt zijn platform met de Franse SUV, maar is ook populairder.

Visueel

Renault werkt daarom aan een facelift die de Kadjar aantrekkelijker moet maken. De grootste visuele wijzigingen worden vooraan verwacht, met een gewijzigd radiatorrooster en nieuwe bumper. Ook achteraan belandt er wat opnieuw op de tekentafel, zoals de achterlichten en de bumper.

Mercedes

Over de motoren is er nog weinig duidelijkheid. Wellicht maakt de 1.3 TCe, die onlangs zijn intrede deed in de Renault Scénic, zijn opwachting in deze SUV. Diezelfde motor wordt in licht gewijzigde vorm trouwens ook in de nieuwe Mercedes A-Klasse gebruikt.

Parijs

Verder verwachten we vooral een update voor het infotainmentsysteem aan boord, met nieuwe connectiviteitsopties. De première is wellicht voorbehouden voor het salon van Parijs na de zomer.

Je gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
Je gebruikt een oude versie van Safari en/of iOS. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.