Scoop: de Skoda Superb betrapt in Oostenrijk

Terwijl onze spionnen de berline ‘in zijn eentje’ konden fotograferen in de Oostenrijkse Alpen, was de Combi breakuitvoering er niet alleen...

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 02 juni 2023

De toekomstige Skoda Superb en Superb Combi blijven kilometers malen. Nadat ze eerder hun wintertests afrondden in de Scandinavische sneeuw, zijn de Tsjechische broertjes nu door onze spionnen gespot in de Oostenrijkse Alpen, en dat met de nodige werklust. Hoezo? Omdat de breakversie een stevige aanhangwagen aan zijn trekhaak had. Waarschijnlijk om zijn sleepcapaciteiten te testen.Evolutie eerder dan revolutie 

Ondanks enkele teasers van Skoda zelf weten we nog maar weinig over de Superb van de volgende generatie, met name wat het design betreft. De enige zekerheid die we hebben, is dat de basisvorm niet revolutionair zal veranderen, maar dat het eerder zal gaan om een evolutie. Ondanks de volledig camouflage kunnen we immers duidelijk de grote lijnen zien van de berline en de break. In de herfst, samen met de Kodiaq

Wat de techniek betreft, hebben we dan weer wel wat meer info. De twee modellen staan op het MQB-platform en zullen een breed motorenpalet krijgen, met naast benzine- en dieselmodellen ook plug-in hybrides. De productie van deze vierde generatie wordt overgeheveld van de fabriek van Kvasiny naar die van Bratislava, om zo de productiekosten te drukken. De nieuwe Superb en Superb Combi worden officieel voorgesteld in de herfst van 2023, tegelijkertijd met de nieuwe Kodiaq.  Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Skoda Superb? Kies uit meer dan 35.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Skoda Superb-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.
Foto's ©: Automedia.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Onze 5 favoriete details van de Lexus RZ 450e

Onze 5 favoriete details van de Lexus RZ 450e

Lexus, de onbetwiste referentie op het gebied van hybride technologie, zet zijn stekkeroffensief voort met een eerste exclusief elektrische SUV: de RZ 450e. Hier zijn de 5 dingen die we het leukst vonden tijdens onze uitgebreide test.

Toekomstige Jeep Wagoneer S krijgt mogelijks 600 pk!

Toekomstige Jeep Wagoneer S krijgt mogelijks 600 pk!

De Jeep Wagoneer S zou de concurrentie kunnen aangaan met de BMW iX, Rivian R1S en andere elektrische super-SUV's.

Vergeten model: Opel Rekord A, 60 jaar een Duitser die dacht dat hij een Amerikaan was!

Vergeten model: Opel Rekord A, 60 jaar een Duitser die dacht dat hij een Amerikaan was!

60 jaar geleden lanceerde Opel de Rekord, een auto met typisch Amerikaanse trekjes... hoewel het wel degelijk een echte Europeaan was! Het merk viert dit jaar met trots de verjaardag van het model. Maar waarom? Wat maakte deze vergeten Opel zo interessant?

Genesis onthult zijn nieuwe GV80 Coupe

Genesis onthult zijn nieuwe GV80 Coupe

Het is de eerste SUV-coupé van het Koreaanse premiummerk.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
5 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 21.990
2021
33.000 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 56.000
2021
1.500 km