Seat Altea en Leon: Opgefrist voor Genève

  • Piette François
  • 06 februari 2009


Op het autosalon van Genève zal Seat de facelift van de Leon en de Altea voorstellen. Beide modellen werden lichtjes aangepast, krijgen nieuwe motoren, een gemoderniseerde uitrusting en een betere afwerking.

Buitenkant

De Leon en Altea worden volgens de nieuwe styling van Seat bijgewerkt, het Arrow Design. Dit design heeft zachtere lijnen, en dat zien we aan het nieuwe radiatorrooster, een kleiner Seat logo en hier en daar wat chroom. De achteruitkijkspiegels zijn nieuw en de achterruit is groter geworden, wat een verbeterd zicht oplevert.

XDS : elektronisch blokkerend differentieel

De Leon kan uitgerust worden met een elektronisch differentieel dat de gegevens van het ESP gebruikt en de motoriciteit bij het uitkomen van bochten verbeterd. Het systeem remt het wiel dat doorslipt af en zorgt zo voor een doeltreffendere wegligging.

Nieuwe motoren voor de Altea, Altea XL en Leon

Het vermogen van de 2.0 TFSI groeit met 11 pk en bedraagt nu 211 pk! De 2.0 TDI van 170 pk wordt met common rail uitgerust en deze wijzigingen zijn dus voor de FR bestemd . Tot slot is er de 1.8 TFSI, die kan vanaf nu  aan de DSG versnellingsbak met zeven versnellingen kan gekoppeld worden.

Nieuwe uitrusting

Vanaf nu is het ook mogelijk om de Altea of de Leon met een hulpsysteem voor het vertrekken op een helling uit te rusten. Maar ook adaptieve verlichting bij het nemen van bochten, bi-xenon koplampen, een parkeerhulpsysteem (vooraan en achteraan) en een nieuw navigatiesysteem zijn verkrijgbaar. Erg goed nieuws is dat ESP en antislipsysteem nu standaard gemonteerd worden.

Interieur

Het instrumentenbord, de centrale console en de deurpanelen werden ook opgefrist. Bovendien kan je de nieuwe versies ook met een zwart lederen interieur uit rusten terwijl voor de FR zelfs een combinatie leder/alcantara mogelijk is.
 

Meer lezen over:

Over de auteur: Piette François
Foto's ©: Manufacturer. Source ©: Seat.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Tesla Model 3 Performance is terug van weggeweest!

Tesla Model 3 Performance is terug van weggeweest!

De gloednieuwe Performance-versie van de Tesla Model 3 levert 460 pk en sprint van 0 tot 100 km/u in 3,1 seconden, met nog steeds 528 km autonomie.

Focus op Volkswagens MIB4: ChatGPT, IDA en meer

Focus op Volkswagens MIB4: ChatGPT, IDA en meer

De nieuwste evolutie van Volkswagens infotainmentsysteem is meer dan enkel een groter scherm. Dankzij MIB4 heb je nu de kracht en kennis van AI binnen handbereik dankzij een eenvoudig stemcommando.

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Dit is waarom de Mini Countryman SUV zo gegroeid is met zijn nieuwe generatie: er moest plaats gemaakt worden voor een klein broertje. Dit is de Mini Aceman, een volledig elektrische crossover.

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

De Duitse terreinwagen geboren in 1979 vindt zichzelf opnieuw uit voor het elektrische tijdperk. De elektrische G-Klasse heet echter niet EQG, maar G 580 EQ. De specs zijn alvast veelbelovend...

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 27.547

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Manueel

€ 21.500

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km