Seat Ibiza en Arona: nieuw kleedje en interieur

De look van de bestsellers Ibiza en Arona is vernieuwd. Uiterlijk evolueren ze slechts lichtjes, maar het interieur is volledig hertekend om meer te lijken op dat van meer luxueuze modellen van Seat.
  • VROOM  Team VROOM Team
  • 16 april 2021
  • Lancering

Seat Ibiza en Arona: nieuw kleedje en interieur

350.000, zoveel Arona’s zijn er verkocht sinds hij in 2017 zijn intrede maakte op de markt van de kleine SUV’s. Om dit succes te bestendigen sleutelt Seat aan zijn uiterlijk, maar ook en vooral aan zijn interieur. Dezelfde behandeling is voor zijn tweelingbroer op korte pootjes Ibiza voorzien. Aan de buitenkant van de Arona zit het grootste nieuws hem in de meer robuuste voor- en achterbumpers, waardoor hij nog meer indruk maakt. Zijn Spaanse flair is gegarandeerd door een nieuw lettertype voor de modelnaam op de koffer en is identiek aan die van de grotere Leon. Bij de Ibiza is de facelift veel bescheidener, want het koetswerk is helemaal niet veranderd. Enkel het lettertype op de kofferklep is anders. Bovendien zijn beide modellen voortaan met ledkoplampen uitgerust.

Volledig hertekend interieur

Seat Ibiza en Arona: nieuw kleedje en interieur

Zodra je de deur van zowel de Ibiza als de Arona opentrekt, herken je niet veel van de vorige generatie meer. Het dashboard is identiek voor beide modellen en is volledig hertekend, met een ‘zwevend’ centraal scherm van tot 9,2 duim. Je kan er een Android- of Apple-smartphone draadloos mee verbinden. De ventilatieroosters zijn voortaan verlicht, het nieuwe stuur zit vol knoppen en er is een nieuwe manier om de spraaksturing te activeren. Zowel in de Arona als in de Ibiza kan je die nu aanspreken met de woorden “Hola Hola!” bij wijze van sympathieke knipoog naar de Spaanse wortels van beide modellen. Ze worden trouwens allebei gebouwd in de buurt van Barcelona, waar ze ook zijn ontwikkeld. De rijhulpsystemen zijn eveneens bijgewerkt met het beste van wat vandaag beschikbaar is in het segment, zoals Travel Assist en Side Assist.

Benzine en CNG

Seat Ibiza en Arona: nieuw kleedje en interieur

Onder de motorkap liggen dezelfde benzine- en CNG-motoren als voordien. Diesels zijn er niet. Het vermogen van de 4 motoren in de Arona (3 benzines en 1 op CNG) ligt tussen de 90 en de 150 pk. De Ibiza heeft recht op nog een extra benzinemotor, een atmosferische instapper van 80 pk. Beide gefacelifte modellen gaan eind dit jaar in productie.

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Seat ? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Seat zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

VROOM  Team
Over de auteur: VROOM Team

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

De Duitse terreinwagen geboren in 1979 vindt zichzelf opnieuw uit voor het elektrische tijdperk. De elektrische G-Klasse heet echter niet EQG, maar G 580 EQ. De specs zijn alvast veelbelovend...

Focus op Volkswagens MIB4: ChatGPT, IDA en meer

Focus op Volkswagens MIB4: ChatGPT, IDA en meer

De nieuwste evolutie van Volkswagens infotainmentsysteem is meer dan enkel een groter scherm. Dankzij MIB4 heb je nu de kracht en kennis van AI binnen handbereik dankzij een eenvoudig stemcommando.

Tesla Model 3 Performance is terug van weggeweest!

Tesla Model 3 Performance is terug van weggeweest!

De gloednieuwe Performance-versie van de Tesla Model 3 levert 460 pk en sprint van 0 tot 100 km/u in 3,1 seconden, met nog steeds 528 km autonomie.

Smart #5: concept van een grote terreinwagen

Smart #5: concept van een grote terreinwagen

Smart onthult de conceptcar #5 in première op het autosalon van Peking, een middelgrote SUV die ook naast de gebaande paden op zijn gemak moet zijn.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Manueel

€ 21.500

Diesel, Manueel

€ 32.584

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.900
2021
1.500 km
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km