Skoda werkt aan een elektrische zevenzitter

De voorbode daarvan is de Vision 7S Concept Car, die ook het nieuwe design van Skoda moet onthullen.

  • Henckaerts  Arnaud Henckaerts Arnaud
  • 18 juli 2022
  • Toekomst

‘Modern Solid’, dat is de nieuwe designtaal die Skoda eerder dit jaar aankondigde. Nu laat het Tsjechische merk van de VW-groep weten dat die designtaal zijn debuut zal maken op de Vision 7S Concept Car. Heel veel details zijn er daarover nog niet, maar wel al een eerste schets van het interieur.

Zevenzitter met ‘Relax’ modus

Een schets met bovenaanzicht, dus ook qua interieurdesign blijft Skoda nog eerder vaag. We moeten het voorlopig doen met een beschrijving: “een symmetrisch ‘wrap-around’ design, plus een breed, horizontaal dashboard dat doorloopt tot aan de deuren, waardoor het gevoel van ruimte wordt versterkt.” Er is ook sprake van duurzame materialen. Het tegenovergestelde zou in deze tijden groter nieuws geweest zijn. Skoda zou Skoda niet zijn zonder een aantal ‘Simply Clever’ snufjes, zoals een in de middentunnel geïntegreerd kinderzitje en in de zetels geïntegreerde rugzakken.

Dat het een elektrische concept car wordt, is ook geen wonder. Skoda bedenkt verschillende manieren om daar beter op in te spelen. Zo is er sfeerverlichting die de oplaadstatus weergeeft en kan het interieur aangepast worden om tijdens het laden meer comfort te bieden. Van de rijmodus schakelt hij dan over in ‘Relax Mode’. Het stuur en het instrumentenpaneel schuiven dan naar voren en de stoelen van de eerste en tweede rij schuiven naar achteren voor een nog meer ontspannen zitpositie. Deze optie moet de inzittenden maximale ruimte en comfort bieden.

Wanneer we de Vision 7S Concept Car te zien zullen krijgen, blijft voorlopig nog een raadsel.


Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Skoda? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Skoda-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Henckaerts  Arnaud
Over de auteur: Henckaerts Arnaud Of het nu een stadsautootje is, een sportwagen of een oldtimer... Arnaud heeft een zwak voor auto's met karakter. En dat mag gerust een Fiat Panda zijn van een jaar of 40 oud! Limburger in hart en nieren, dus de weg naar huis is zelden de snelste, wel de leukste.
Foto's ©: Skoda.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Scoop: elektrische Mercedes C-Klasse opnieuw betrapt

Scoop: elektrische Mercedes C-Klasse opnieuw betrapt

Na hem eerst te hebben gespot bij Mercedes, lijkt de volledig elektrische tegenhanger van de C-Klasse nu zijn wintertests te ondergaan.

De Alfa Romeo Milano is niet meer. Leve de Alfa Romeo Junior!

De Alfa Romeo Milano is niet meer. Leve de Alfa Romeo Junior!

De Italiaanse regering had het niet zo voor het idee dat Alfa Romeo de naam van de hoofdstad van Lombardije zou gebruiken voor zijn compacte SUV.

Maserati GranCabrio Folgore: volledig elektrische cabrio

Maserati GranCabrio Folgore: volledig elektrische cabrio

Na eerst de versie met de Nettuno-V6 te hebben onthuld, is de Maserati GranCabrio er nu ook als volledig elektrische Folgore.

Nissan Qashqai: nieuw samoeraigezicht!

Nissan Qashqai: nieuw samoeraigezicht!

De Nissan Qashqai krijgt een facelift voor 2024. De compacte SUV geniet van nieuwe technologie en een sterk vernieuwd design, dat zijn inspiratie haalt bij de oude Japanse krijgers.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 27.547

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.990
2019
105.433 km
€ 52.900
2021
1.500 km