SsangYong krijgt nieuwe naam omwille van “pijnlijk imago”

Het zijn niet onze woorden, maar wel die van de eigenaar van de overnemer van het Zuid-Koreaanse merk.

  • Henckaerts  Arnaud Henckaerts Arnaud
  • 05 januari 2023
  • Sector

Na een strijd op leven en dood gaat het eindelijk weer goed met SsangYong. Er is een overnemer met vers geld, en er zijn ook nieuwe modellen op komst, met de Torres bijvoorbeeld, waarvan ook een 100% elektrische versie voor de Europese markt voorzien is. Maar die overnemer, KG Group, brengt meer dan alleen vers geld…

Naam verandert, kwaliteit blijft

Dankzij de financiële injectie zal SsangYong overleven, maar verdwijnt het ook. Kwak Jea-sun, de eigenaar van KG Group wil immers ook een andere naam voor het merk: KG Mobility. Dat vertelde hij aan de verzamelde pers tijdens een evenement van een Koreaanse autojournalistenvereniging in Seoul. De naamsverandering moet in maart wel nog goedgekeurd worden door de aandeelhoudersvergadering van het bedrijf en zou dan later dit jaar geïmplementeerd worden.

De reden die Kwak Jea-sun gaf voor de naamsverandering is opmerkelijk. De naam SsangYong Motor zou volgens de man veel fans tellen die goede herinneringen hebben, maar ook een “pijnlijk imago”. Of hij het heeft over de financiële perikelen van de afgelopen jaren of een andere reden, is niet helemaal duidelijk. De naamswijziging zal volgens Jea-sun geen afbreuk doen aan de geschiedenis van het merk en de kwaliteit van de auto’s van vandaag. SsangYong begon in 1954 onder de naam Dong-A-Motor, maar veranderde zijn naam in 1986 naar SsangYong na de overname door een gelijknamig consortium. En daarmee herhaalt de geschiedenis zich, als de naamsverandering goedgekeurd wordt tenminste.


Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een SsangYong? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste SsangYong-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Henckaerts  Arnaud
Over de auteur: Henckaerts Arnaud Of het nu een stadsautootje is, een sportwagen of een oldtimer... Arnaud heeft een zwak voor auto's met karakter. En dat mag gerust een Fiat Panda zijn van een jaar of 40 oud! Limburger in hart en nieren, dus de weg naar huis is zelden de snelste, wel de leukste.
Foto's ©: SsangYong.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Tesla stoot Porsche van de troon op de Nürburgring

Tesla stoot Porsche van de troon op de Nürburgring

De Model S Plaid met ‘Track package’ mag zich voortaan de snelste auto op de Nürburgring noemen, dankzij een rondetijd van 7 minuten 25.231 seconden.

Lexus LBX: hybride compacte premium-SUV

Lexus LBX: hybride compacte premium-SUV

Ondanks zijn compacte afmetingen, met een lengte van 4,2 meter, belooft Lexus dat je ook bij zijn nieuwe instap-SUV alle raffinement mag verwachten dat eigen is aan het merk.

De nieuwe Rolls-Royce Cullinan Blue Shadow put inspiratie uit… de ruimte!

De nieuwe Rolls-Royce Cullinan Blue Shadow put inspiratie uit… de ruimte!

Slechts 62 exemplaren zullen geassembleerd worden.

Toekomstige Peugeot 3008: dit is zijn nieuwe i-Cockpit

Toekomstige Peugeot 3008: dit is zijn nieuwe i-Cockpit

Voordat Peugeot de volgende generatie van zijn 3008 onthult, stelt het merk eerst het dashboard van het model voor, met daarop de nieuwe i-Cockpit met 21 duim groot gebogen scherm!

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
5 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 56.181
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 25.990
2021
7.100 km