SsangYong duikt in de rallycross!

De Belgische invoerder van de Koreaanse constructeur SsangYong gaat beginnen met de SsangYong Rallycross Cup. Met dat merkenkampioenschap wil het rallycross toegankelijker maken. Opmerkelijk: SsangYong gebruikt daarvoor een pick-up, de Actyon Sports, én je moet met een copiloot racen.
  • Bervoets Wim
  • 24 november 2016

De Belgische invoerder kwam op het rallycross-idee om zijn merk in de kijker te zetten. “Belangrijk voor ons zijn de funfactor en de toegankelijkheid”, aldus Herman Claes ,managing director bij SsangYong. “Voor de concrete organisatie werken we samen met Zelos, dat bijzonder ervaren is in het organiseren van sportevenementen.”

Subcups

Binnen de SsangYong Rallycross Cup willen we ook “subcups” creëren”, zegt Claes nog. “Zo denken we aan een cup voor SsangYong-dealers, een cup voor pers en media, en een cup voor jongeren. Die laatste kan een “discocup” zijn, waarbij discotheken iemand afvaardigen en hun bezoekers tegelijk sensibiliseren om te racen op circuit, niet op straat.”

All-in

Deelnemen aan de SsangYong Rallycross Cup kost € 37.500 per seizoen, exclusief btw en verplichte dag- of jaarlicentie bij de RACB. “Maar in die prijs is alles inbegrepen”, zegt promotor Jerome Fontaine. “Het prepareren van de wagen, het onderhoud, transport van en naar het circuit, een box op het circuit, catering, benzine, kleding, verzekering, enzovoort.”

Opmerkelijk

De SsangYong Rallycross Cup is een officiële reeks en verloopt volledig volgens de Belgische regels van het rallycross-kampioenschap, verzekert Freddy Tacheny, de oprichter van Zelos. “Opmerkelijk is wel dat je verplicht een copiloot moet hebben. Zo vergroten we de betrokkenheid van de deelnemers. Bij elke wedstrijd kan er bovendien van piloot gewisseld worden, en dat tot drie keer per raceweekend. In het klassement verschijnen dan ook de auto’s, niet de piloten”, aldus Tacheny.

De eerste race in de SsangYong Rallycross Cup gaat van start op 5 maart 2017 op het RX-circuit van Duivelsberg in Maasmechelen. Er staan ook races gepland op het circuit Jules Tacheny in Mettet en op de Estering in het Duitse Buxtehude. In totaal worden er 8 races gereden. Meer informatie vind je op de website van de Ssang Yong RX-Cup.

Meer lezen over:

Over de auteur: Bervoets Wim Wim Bervoets is redacteur bij Vroom sinds 2016. Hij interesseert zich voor alles van stadsauto’s tot sportwagens, en kijkt met een open blik naar de mobiliteit en brandstoffen van de toekomst.
Toch droomt hij nog altijd van een Lotus Elise...

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Onze 5 favoriete details van de Alfa Romeo Junior (ex-Milano) 2024

Onze 5 favoriete details van de Alfa Romeo Junior (ex-Milano) 2024

De ex-Alfa Romeo Milano heeft enkele mooie troeven die voor zich spreken.

Citroën C3 Aircross met 7 zitplaatsen laat zich zien

Citroën C3 Aircross met 7 zitplaatsen laat zich zien

Net als de kleinere C3 zal deze nieuwe Citroën C3 Aircross beschikbaar zijn op benzine, als hybride en als volledig elektrische versie!

Mazda CX-80: CX-60 met 7 zitplaatsen

Mazda CX-80: CX-60 met 7 zitplaatsen

Mazda trakteert zichzelf op een nieuw vlaggenschip met plaats voor 7 personen: dit is de SUV CX-80, die boven de CX-60 en CX-5 komt te staan.

Audi e-tron GT facelift, ook meer dan 1.000 pk?

Audi e-tron GT facelift, ook meer dan 1.000 pk?

Als de Porsche Taycan een facelift krijgt, is het niet meer dan logisch dat de technisch gelijke Audi e-tron GT volgt. Audi laat nu al enkele foto’s zien van de elektrische sportberline, maar krijgt hij ook de 1.108 pk sterke motoren van de Taycan Turbo GT?

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 21.500

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.990
2019
105.433 km
€ 52.900
2021
1.500 km