Staat deze ID. Xtreme concept binnenkort in de VW-showroom?

De avontuurlijk ogende concept car is gebaseerd op de ID.4 GTX en is volgens het merk de krachtigste elektrische VW ID ooit.

  • Henckaerts  Arnaud Henckaerts Arnaud
  • 12 september 2022
  • Toekomst

Afgelopen weekend vond in het Zwitserse Ticino het tweede ‘ID. Treffen’ plaats, een samenkomst van liefhebbers van de elektrische Volkwagen-modellen. Naar het voorbeeld van de jaarlijkse GTI-meeting aan het Oostenrijkse Wörthersee-meer, stelde het merk ook hier een concept car voor om de fans het water in de mond te doen krijgen: de ID. Xtreme.

De ID.4 GTX heeft al een beetje offroad-credibiliteit door het wereldhoogterecord voor elektrische wagens te veroveren, maar Volkswagen wil het imago van zijn ID.4 nog wat avontuurlijker maken. Daarom krijgt hij een grotere bodemvrijheid, 18-duims velgen met offroad-rubber, ruigere bumpers en een dakrek met LED-verstralers. Volkswagen 3D-printte ook 50 mm bredere wielkasten. Uiteraard is de ID. Xtreme nog steeds uitgerust met vierwielaandrijving en krijgt hij een volledig gesloten aluminium bodem om hem te beschermen tegen schade van zwaarder terrein.

Productievervolg?

Maar het grootste nieuws valt te rapen onder de motorkap. Het totaalvermogen van de motoren werd opgedreven tot 285 kW of 388 pk, en dat maakt dit volgens Volkswagen het krachtigste ID-model ooit. Al vergeet het daarbij wel de 500 kW sterk ID. R Pikes Peak-racer. Of ziet het merk deze krachtigere versie van de ID. 4 GTX al als een productiemodel? Volkswagen laat immers weten dat het “op basis van de feedback van de community zal beslissen hoe het verder loopt met het project.”

Wat er ook van zij, de 65 kW extra vermogen (+30%) laat van zich horen, want de concept car is uitgerust met een rijgeluid dat Volkswagen speciaal ontwikkelde en dat geproduceerd wordt via een luidspreker in de wielkast.

Tweedehands

Volkswagen benadrukt nog dat de ID. Xtreme duurzaam gebouwd werd. Het is geen voertuig dat speciaal voor dit doel nieuw gebouwd werd, maar wel een afgedankt testmodel dat voordien gebruikt werd voor de ontwikkeling van de ID.4 GTX. Het volledige model wordt dus hergebruikt, waardoor het niet uit elkaar gehaald moest worden om bijvoorbeeld e de 82 kWh batterij te gebruiken om er een grote powerbank van te maken. Alle beetjes helpen...

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een elektrische Volkswagen? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste elektrische VW-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Henckaerts  Arnaud
Over de auteur: Henckaerts Arnaud Of het nu een stadsautootje is, een sportwagen of een oldtimer... Arnaud heeft een zwak voor auto's met karakter. En dat mag gerust een Fiat Panda zijn van een jaar of 40 oud! Limburger in hart en nieren, dus de weg naar huis is zelden de snelste, wel de leukste.
Foto's ©: VW.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

De Duitse terreinwagen geboren in 1979 vindt zichzelf opnieuw uit voor het elektrische tijdperk. De elektrische G-Klasse heet echter niet EQG, maar G 580 EQ. De specs zijn alvast veelbelovend...

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

De Volkswagen ID. Code is een conceptversie van een volledig elektrische SUV boordevol nieuwe technologie! Maar enkel China zal ervan kunnen genieten...

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Dit is waarom de Mini Countryman SUV zo gegroeid is met zijn nieuwe generatie: er moest plaats gemaakt worden voor een klein broertje. Dit is de Mini Aceman, een volledig elektrische crossover.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.990
2019
105.433 km