Staat deze ID. Xtreme concept binnenkort in de VW-showroom?

De avontuurlijk ogende concept car is gebaseerd op de ID.4 GTX en is volgens het merk de krachtigste elektrische VW ID ooit.

  • Henckaerts  Arnaud Henckaerts Arnaud
  • 12 september 2022
  • Toekomst
  • 3.604 weergaven

Afgelopen weekend vond in het Zwitserse Ticino het tweede ‘ID. Treffen’ plaats, een samenkomst van liefhebbers van de elektrische Volkwagen-modellen. Naar het voorbeeld van de jaarlijkse GTI-meeting aan het Oostenrijkse Wörthersee-meer, stelde het merk ook hier een concept car voor om de fans het water in de mond te doen krijgen: de ID. Xtreme.

De ID.4 GTX heeft al een beetje offroad-credibiliteit door het wereldhoogterecord voor elektrische wagens te veroveren, maar Volkswagen wil het imago van zijn ID.4 nog wat avontuurlijker maken. Daarom krijgt hij een grotere bodemvrijheid, 18-duims velgen met offroad-rubber, ruigere bumpers en een dakrek met LED-verstralers. Volkswagen 3D-printte ook 50 mm bredere wielkasten. Uiteraard is de ID. Xtreme nog steeds uitgerust met vierwielaandrijving en krijgt hij een volledig gesloten aluminium bodem om hem te beschermen tegen schade van zwaarder terrein.

Productievervolg?

Maar het grootste nieuws valt te rapen onder de motorkap. Het totaalvermogen van de motoren werd opgedreven tot 285 kW of 388 pk, en dat maakt dit volgens Volkswagen het krachtigste ID-model ooit. Al vergeet het daarbij wel de 500 kW sterk ID. R Pikes Peak-racer. Of ziet het merk deze krachtigere versie van de ID. 4 GTX al als een productiemodel? Volkswagen laat immers weten dat het “op basis van de feedback van de community zal beslissen hoe het verder loopt met het project.”

Wat er ook van zij, de 65 kW extra vermogen (+30%) laat van zich horen, want de concept car is uitgerust met een rijgeluid dat Volkswagen speciaal ontwikkelde en dat geproduceerd wordt via een luidspreker in de wielkast.

Tweedehands

Volkswagen benadrukt nog dat de ID. Xtreme duurzaam gebouwd werd. Het is geen voertuig dat speciaal voor dit doel nieuw gebouwd werd, maar wel een afgedankt testmodel dat voordien gebruikt werd voor de ontwikkeling van de ID.4 GTX. Het volledige model wordt dus hergebruikt, waardoor het niet uit elkaar gehaald moest worden om bijvoorbeeld e de 82 kWh batterij te gebruiken om er een grote powerbank van te maken. Alle beetjes helpen...

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een elektrische Volkswagen? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste elektrische VW-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Henckaerts  Arnaud
Over de auteur: Henckaerts Arnaud Of het nu een stadsautootje is, een sportwagen of een oldtimer... Arnaud heeft een zwak voor auto's met karakter. En dat mag gerust een Fiat Panda zijn van een jaar of 40 oud! Limburger in hart en nieren, dus de weg naar huis is zelden de snelste, wel de leukste.
Foto's ©: VW.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
5 Vragen aan Jon Williams: Ford verdwijnt niet uit Europa

5 Vragen aan Jon Williams: Ford verdwijnt niet uit Europa

In de aanloop naar een volledige elektrificatie tegen 2030 is Ford bezig om zijn operaties in Europa te herzien. In de marge van het Salon van Brussel spraken we met Jon Williams, General Manager van Ford Blue Europe.

De Mitsubishi Colt doet een beroep op de diensten van de Renault Clio

De Mitsubishi Colt doet een beroep op de diensten van de Renault Clio

Een copy paste-operatie die heel wat mensen de wenkbrauwen zal doen fronsen.

En de grootste autogroep wereldwijd is… Toyota

En de grootste autogroep wereldwijd is… Toyota

Daarmee doen de Japanners het al voor het derde jaar op rij beter dan de Volkswagen groep.

Top 5 van de meest originele concept cars van Porsche

Top 5 van de meest originele concept cars van Porsche

Het is niet makkelijk om slechts 5 exemplaren te kiezen uit de vele concept cars die het merk al heeft voorgesteld. Maar deze exemplaren onderscheiden zich elk op hun eigen manier van de rest.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 34.490
2021
21.000 km

Benzine, Manueel

€ 28.990
2021
30.000 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km