Stoelverwarming in je BMW kost voortaan 18 euro per maand

Op sommige markten biedt het Duitse merk voortaan een abonnement aan voor wie alledaagse functies zoals stoelverwarming wil gebruiken.

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 13 juli 2022
  • Sector
  • 7.317 weergaven

Opties onder abonnement zijn op zich niet nieuw. Zo kiest bijvoorbeeld Mercedes op zijn meest luxe modellen deze formule voor bepaalde functies zoals de meesturende achterwielen. Het systeem zit dus standaard in de auto, maar de klant bepaalt of hij er gebruik van wil maken tegen betaling. Ook BMW slaat nu deze weg in, maar dan met veel eenvoudiger opties zoals bijvoorbeeld de verwarmde stoelen.

Waarom niet?

Je gebruikt je stoelverwarming namelijk geen 365 dagen per jaar, dus waarom zou je ze dan niet enkel activeren in de winter, wanneer je ze echt nodig hebt? Het abonnement is op de Zuid-Koreaanse markt geïntroduceerd voor 24.000 won per maand, of zo’n 18 euro per maand tegen de huidige wisselkoers. Een volledig jaar kost je 176 euro, 283 euro geeft je drie jaar lang een warme bips. Het permanent inschakelen van de optie vereist een investering van 406 euro.

Dichter en dichter

De Koreaanse invoerder van het merk biedt nog een resem andere ‘abonnementen’ aan, van draadloze smartphone-duplicatie op het infotainmentscherm over automatische grootlichten tot een verwarmd stuurwiel, de lijst is lang. En deze ‘digitale winkel’ beperkt zich niet tot één land aan de andere kant van de planeet, want BMW gaat ook op deze manier werken in Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Voor België weten we nog niets, maar we verwachten dat het concept hier ook de ene of de andere dag zal opduiken.

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een BMW? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste BMW zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Video: de Tesla Semi met 800 km rijbereik is eindelijk geleverd bij Pepsi!

Video: de Tesla Semi met 800 km rijbereik is eindelijk geleverd bij Pepsi!

Het merk maakt van de gelegenheid gebruik om een video vrij te geven van zijn Semi die een volle aanhanger trekt over een traject van 800 km, en dat zonder te moeten opladen.

Toyota: twee nieuwe C-segment SUV’s!

Toyota: twee nieuwe C-segment SUV’s!

Naast de 100% elektrische bZ Compact SUV concept, één van de 6 elektrische bZ-modellen die het merk in 2026 op de markt wil hebben, werkt Toyota ook aan een hybride opvolger voor de C-HR.

Dit is de EQT, zijn ‘Marco Polo’-module en de camperversie!

Dit is de EQT, zijn ‘Marco Polo’-module en de camperversie!

Met zijn elektrische bestelwagen wil Mercedes iedereen bedienen, van de kleinste tot de grootste avonturier.

Lexus Electrified Sport: elektrisch, met ‘solid state’ en handgeschakeld?

Lexus Electrified Sport: elektrisch, met ‘solid state’ en handgeschakeld?

Het premium-merk van de Toyota-groep wil met zijn elektrische modellen inzetten op rijplezier, en haalt daarvoor alles uit de kast.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 37.990
2021
20.000 km

Diesel, Automaat

€ 43.985
2020
29.840 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km