De Suzuki Swift Sport combineerde twee generaties lang een atmosferische motor aan een briljant chassis. Generatie drie buigt voor de lokroep van de turbo.

Wim Bervoets
13/09/2017 16:19:59

Het turboblok in de nieuwe Swift Sport heeft zijn talent al bewezen: de 1,4 liter grote Boosterjet doet namelijk ook al dienst in de Vitara S. De cilinderinhoud is dan wel iets kleiner dan voordien, het vermogen neemt toe: 140 pk in totaal, en een koppel van 230 Nm.

Dieetkuur

Prestaties geven de Japanners nog niet mee, maar wel willen ze kwijt dat de motor gekoppeld is aan een manuele zesversnellingsbak, en dat de nieuwe Swift Sport 80 kilogram minder weegt dan zijn voorganger. Monroe-dempers, dikkere stabilisatorstangen en toegenomen koetswerkstijfheid moeten het weggedrag van deze mini-GTI nog verscherpen.

Trainingsjasje

Een sportieve aankleding voor het koetswerk, 17-duimsvelgen en een dubbele uitlaat doen hun werk aan de buitenkant, binnenin leggen sportieve accenten en sportzetels de nadruk op het karakter van deze Japanner. Toch wordt de veiligheid niet over het hoofd gezien: een aanrijdingswaarschuwing met voetgangerherkenning, rijstrookwaarschuwing, een vermoeidheidherkenning, grootlichtassistent en adaptieve snelheidsregelaar behoren tot de mogelijkheden.

Je gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
Je gebruikt een oude versie van Safari en/of iOS. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.