Te koop: moderne Ferrari waarvan je wellicht nog nooit gehoord had!

Zegt de Ferrari Sergio je niets? Dat is niet moeilijk: deze Italiaan uit 2014 werd in een oplage van slechts zes stuks gebouwd. Eén van die zes staat nu te koop…

  • Bervoets Wim
  • 08 augustus 2017

De Ferrari Sergio begon zijn leven eigenlijk een jaar eerder, als Pininfarina Sergio. In 2012 overleed Sergio Pininfarina, die met de designstudio van zijn vader (Battista “Pinin” Farina) jarenlang goede relaties onderhield met Ferrari. Als eerbetoon aan Sergio toonde Pininfarina op het salon van Genève in 2013 deze Pininfarina Sergio.

Ferrari 458 Spider

Voor zijn Sergio vertrok Pininfarina van een Ferrari 458 Spider. Na heel wat berekeningen en tests in windtunnels kwamen ze met een radicaal koetswerk op de proppen. Dat bestond volledig uit koolstofvezel, waardoor de Sergio zo’n 10% lichter was dan de Ferrari 458 Spider waar hij op gebaseerd was. De Sergio kreeg geen voorruit: in plaats daarvan werd de aerodynamica zo uitgetekend dat de luchtstroom over de hoofden van de passagiers zou gaan.

Productieversie

In tegenstelling tot wat wel vaker gebeurt met conceptcars, kreeg deze Pininfarina Sergio toch een vervolg als productieversie. Ferrari zocht zes goede klanten uit en bood hen aan om een hyperexclusieve Ferrari Sergio te kopen. Toen die productieversie in 2015 op het salon van Genève werd getoond, waren alle zes exemplaren al verkocht.

De Ferrari Sergio verschilde op enkele punten van de Pininfarina Sergio. De opvallendste wijzigingen zijn de voorruit, achteruitkijkspiegels en aanpassingen om de auto straatlegaal te maken. Onderhuids was deze Ferrari Sergio gebaseerd op de Ferrari 458 Speciale, de krachtigere 458-variant.

Zwitsers

De eerste productie-Sergio was een rood exemplaar, en vertrok naar de Verenigde Arabische Emiraten. Drie exemplaren vonden hun weg naar de VS, één ging naar Japan en het laatste exemplaar was bestemd voor een Zwitserse klant. Die kreeg een geel-zwart exemplaar met een interieur uit zwart leder en alcantara. Datzelfde exemplaar was ook te zien in Genève.

118 kilometer

De Zwitserse eigenaar heeft niet veel met zijn Sergio gereden in de dik twee jaar dat hij zijn exemplaar had. De kilometerteller staat op 118 kilometer… Wie interesse heeft in dit hyperexclusieve exemplaar zal diep in de buidel moeten tasten: de vraagprijs ligt op 4,3 miljoen euro. De Ferrari Sergio is dus geen slechte investering geweest, als je weet dat zijn nieuwprijs drie jaar geleden 3 miljoen euro bedroeg…

Meer lezen over:

Over de auteur: Bervoets Wim Wim Bervoets is redacteur bij Vroom sinds 2016. Hij interesseert zich voor alles van stadsauto’s tot sportwagens, en kijkt met een open blik naar de mobiliteit en brandstoffen van de toekomst.
Toch droomt hij nog altijd van een Lotus Elise...

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Chinese EV's verkopen niet en stapelen zich op in Europese havens

Chinese EV's verkopen niet en stapelen zich op in Europese havens

De havenautoriteiten beginnen onder druk te staan.

De nieuwe BMW X3 warmt zich op

De nieuwe BMW X3 warmt zich op

BMW laat ons watertanden met enkele foto's en details over zijn nieuwe SUV X3, die al binnen enkele weken officieel wordt voorgesteld.

Mazda CX-80: CX-60 met 7 zitplaatsen

Mazda CX-80: CX-60 met 7 zitplaatsen

Mazda trakteert zichzelf op een nieuw vlaggenschip met plaats voor 7 personen: dit is de SUV CX-80, die boven de CX-60 en CX-5 komt te staan.

Citroën C3 Aircross met 7 zitplaatsen laat zich zien

Citroën C3 Aircross met 7 zitplaatsen laat zich zien

Net als de kleinere C3 zal deze nieuwe Citroën C3 Aircross beschikbaar zijn op benzine, als hybride en als volledig elektrische versie!

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 23.748

Diesel, Manueel

€ 32.584

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.990
2019
105.433 km
€ 52.900
2021
1.500 km