Te koop: moderne Ferrari waarvan je wellicht nog nooit gehoord had!

Zegt de Ferrari Sergio je niets? Dat is niet moeilijk: deze Italiaan uit 2014 werd in een oplage van slechts zes stuks gebouwd. Eén van die zes staat nu te koop…

  • Bervoets Wim
  • 08 augustus 2017

De Ferrari Sergio begon zijn leven eigenlijk een jaar eerder, als Pininfarina Sergio. In 2012 overleed Sergio Pininfarina, die met de designstudio van zijn vader (Battista “Pinin” Farina) jarenlang goede relaties onderhield met Ferrari. Als eerbetoon aan Sergio toonde Pininfarina op het salon van Genève in 2013 deze Pininfarina Sergio.

Ferrari 458 Spider

Voor zijn Sergio vertrok Pininfarina van een Ferrari 458 Spider. Na heel wat berekeningen en tests in windtunnels kwamen ze met een radicaal koetswerk op de proppen. Dat bestond volledig uit koolstofvezel, waardoor de Sergio zo’n 10% lichter was dan de Ferrari 458 Spider waar hij op gebaseerd was. De Sergio kreeg geen voorruit: in plaats daarvan werd de aerodynamica zo uitgetekend dat de luchtstroom over de hoofden van de passagiers zou gaan.

Productieversie

In tegenstelling tot wat wel vaker gebeurt met conceptcars, kreeg deze Pininfarina Sergio toch een vervolg als productieversie. Ferrari zocht zes goede klanten uit en bood hen aan om een hyperexclusieve Ferrari Sergio te kopen. Toen die productieversie in 2015 op het salon van Genève werd getoond, waren alle zes exemplaren al verkocht.

De Ferrari Sergio verschilde op enkele punten van de Pininfarina Sergio. De opvallendste wijzigingen zijn de voorruit, achteruitkijkspiegels en aanpassingen om de auto straatlegaal te maken. Onderhuids was deze Ferrari Sergio gebaseerd op de Ferrari 458 Speciale, de krachtigere 458-variant.

Zwitsers

De eerste productie-Sergio was een rood exemplaar, en vertrok naar de Verenigde Arabische Emiraten. Drie exemplaren vonden hun weg naar de VS, één ging naar Japan en het laatste exemplaar was bestemd voor een Zwitserse klant. Die kreeg een geel-zwart exemplaar met een interieur uit zwart leder en alcantara. Datzelfde exemplaar was ook te zien in Genève.

118 kilometer

De Zwitserse eigenaar heeft niet veel met zijn Sergio gereden in de dik twee jaar dat hij zijn exemplaar had. De kilometerteller staat op 118 kilometer… Wie interesse heeft in dit hyperexclusieve exemplaar zal diep in de buidel moeten tasten: de vraagprijs ligt op 4,3 miljoen euro. De Ferrari Sergio is dus geen slechte investering geweest, als je weet dat zijn nieuwprijs drie jaar geleden 3 miljoen euro bedroeg…

Meer lezen over:

Over de auteur: Bervoets Wim Wim Bervoets is redacteur bij Vroom sinds 2016. Hij interesseert zich voor alles van stadsauto’s tot sportwagens, en kijkt met een open blik naar de mobiliteit en brandstoffen van de toekomst.
Toch droomt hij nog altijd van een Lotus Elise...

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Genesis onthult zijn nieuwe GV80 Coupe

Genesis onthult zijn nieuwe GV80 Coupe

Het is de eerste SUV-coupé van het Koreaanse premiummerk.

Onze 5 favoriete details van de Lexus RZ 450e

Onze 5 favoriete details van de Lexus RZ 450e

Lexus, de onbetwiste referentie op het gebied van hybride technologie, zet zijn stekkeroffensief voort met een eerste exclusief elektrische SUV: de RZ 450e. Hier zijn de 5 dingen die we het leukst vonden tijdens onze uitgebreide test.

Vergeten model: Opel Rekord A, 60 jaar een Duitser die dacht dat hij een Amerikaan was!

Vergeten model: Opel Rekord A, 60 jaar een Duitser die dacht dat hij een Amerikaan was!

60 jaar geleden lanceerde Opel de Rekord, een auto met typisch Amerikaanse trekjes... hoewel het wel degelijk een echte Europeaan was! Het merk viert dit jaar met trots de verjaardag van het model. Maar waarom? Wat maakte deze vergeten Opel zo interessant?

Toekomstige Jeep Wagoneer S krijgt mogelijks 600 pk!

Toekomstige Jeep Wagoneer S krijgt mogelijks 600 pk!

De Jeep Wagoneer S zou de concurrentie kunnen aangaan met de BMW iX, Rivian R1S en andere elektrische super-SUV's.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
5 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 21.990
2021
33.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 56.000
2021
1.500 km