Tesla biedt binnen de 12 maanden een 100 % autonome auto aan

Dat heeft Tesla-CEO Elon Musk beloofd!

  • Sepulchre  Pierre-Benoit Sepulchre Pierre-Benoit
  • 27 mei 2022
  • Toekomst

Het is algemeen geweten dat Tesla op veel vlakken voorloopt, waaronder autonoom rijden. De ingenieurs van het merk werken vandaag aan het project van een allesomvattende Autopilot, waarbij geen menselijke inbreng nodig is om te rijden.

Elon Musk deed de aankondiging in Brazilië, tijdens een ontmoeting met president Jair Bolsonaro. De twee bespraken allerlei onderwerpen die vooral draaiden om "investeringen, innovatie en technologie". Dat deelde de Braziliaanse politicus mee op Twitter.

Musk is bezig met een rondreis door Latijns Amerika om het Starlink-project te lanceren, dat een internetverbinding zal brengen naar zo'n 19.000 scholen in plattelandsgebieden die niet door het netwerk gedekt worden. Starlink zal ook zorgen voor een betere "ecologische bewaking van het Amazonegebied," volgens de miljardair. Tijdens zijn bezoek had hij het ook over volledig autonoom rijden, want Tesla maakt vorderingen op dit vlak en heeft zijn testprogramma uitgebreid tot meer dan een miljoen klanten in de VS. Het onderzoek van Tesla naar artificiële intelligentie beperkt zich niet tot auto's. Dat blijkt uit het Tesla Bot-project, dat in de nabije toekomst zal leiden tot de voorstelling van een humanoïde robot, en Dojo, een ‘ultra-purpose’ supercomputer.

Verwacht wordt dat Elon Musk daarover meer te zeggen zal hebben op de volgende Tesla AI Day, die gepland staat op 19 augustus.


Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Sepulchre  Pierre-Benoit
Over de auteur: Sepulchre Pierre-Benoit Auto’s, herenmode, reizen of gadgets: Pierre-Benoît Sepulchre schrijft voor de lifestylerubriek van verschillende Belgische magazines, en sinds 2013 voor Vroom.
Als stadsjongen heeft hij interesse in nieuwe mobiliteit, maar hij zegt ook geen ‘nee’ tegen een mooie vintage coupé.
Foto's ©: Tesla.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Durft Nissan een Skyline GT-R R32 te elektrificeren?

Durft Nissan een Skyline GT-R R32 te elektrificeren?

De Japanse constructeur heeft een op zijn zachtst gezegd intrigerende video gepubliceerd die de achterkant van een oude Skyline GT-R toont met de titel ‘R32 EV vol.1’...

Ioniq 5 N: dubbele motoren voor dubbele fun!

Ioniq 5 N: dubbele motoren voor dubbele fun!

Het eerste volledig elektrische N-sportmodel van Hyundai wordt in juli voorgesteld en zal een ’N Drift Optimizer’-rijmodus krijgen, speciaal voor een flinke portie glijplezier!

Dit is het dashboard van de nieuwe Porsche Cayenne

Dit is het dashboard van de nieuwe Porsche Cayenne

Er is niet veel geduld meer nodig om de rest van het model te ontdekken, want Porsche heeft de afspraak op 18 april vastgelegd voor de officiële presentatie van de nieuwe Cayenne.

Cupra Tavascan: betrapt op video?

Cupra Tavascan: betrapt op video?

In een video op zijn YouTube-kanaal geeft Cupra al een glimp van zijn toekomstige elektrische SUV-coupé, nog even voor zijn officiële presentatie.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 56.181
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 33.490
2021
19.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km