Tesla ontslaat ongeveer 9 procent van zijn personeel. Dat maakte topman Elon Musk dinsdag bekend. Volgens Musk moeten de kosten omlaag en moet het bedrijf winstgevend worden.

Wim Bervoets
13/06/2018

In een brief aan zijn medewerkers die hij via Twitter publiceerde, zei Musk dat Tesla in zijn vijftienjarig bestaan nooit een jaar met winst heeft afgesloten en blijft inzetten op schone energie. Maar de autobouwer zal "die missie nooit bereiken tenzij we duurzaam winstgevend zijn". Musk noemde de maatregel, waardoor zowat 3.600 mensen hun werk verliezen, "moeilijk, maar noodzakelijk".

Dubbele functies

Tesla is stormachtig gegroeid. Eind december werkten er ruim 37.500 mensen. Door de krachtige expansie zijn volgens Musk veel dubbelingen ontstaan in bijvoorbeeld ondersteunende functies.

Het gaat om de uitwerking van een eerder aangekondigde herstructurering, waarover nog geen cijfers over het aantal banen naar buiten waren gekomen. Volgens de autobouwer heeft de ingreep geen gevolgen voor het halen van de productiedoelen voor zijn belangrijke Model 3.

Beursdruk

Tesla stond de afgelopen maanden flink onder druk op de beurs, door gemiste doelstellingen en doordat het veel geld spendeerde om de productie van de Model 3 op orde te krijgen.

Bron: Belga
Je gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
Je gebruikt een oude versie van Safari en/of iOS. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.